Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek'e Yeni Görev - Son Dakika
Yerel

Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek'e Yeni Görev

Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek\'e Yeni Görev

Mardin’in Midyat İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek, Tanzanya Darüsselem Büyükelçiliği’ne Din Hizmetleri Ataşeliği’ne atandı.

19.04.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek, Tanzanya Darüsselem Büyükelçiliği'ne Din Hizmetleri Ataşeliği'ne atandı.

Darüsselam Büyükelçiliği'ne Din Hizmetleri Ateşeliği Koordinatörü olarak atanan Muhammed Çiçek'e müftülük personeli ve STK temsilcileri tarafından veda yemeği düzenlendi. Midyat İlçe Müftlüğü'nü 3,5 yıldan beri başarılı bir şekilde yürüten, Muhammed Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevde yükselme sınavını kazanmasının ardından Tanzanya Darüsselem Büyükelçiliği'ne Din Hizmetleri Koordinatörü olarak atanması Midyat'ta sevinçle karşılandı. Atamasının kesinleşmesinin ardından Darüsselam Büyükelçiliği'ndeki yeni görevine uğurlanan Muhammed Çiçek'e veda yemeği verildi. Bir dinlenme tesislerinde düzenlenen törende konuşan Midyat Müftülük Şefi Mehmet Sabih Gök, Müftü Çiçek'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek ise, kendisi için düzenlenen plaket ve tören için teşekkür etti. Çiçek, "Midyat'ta insan odaklı bir hizmet yapmaya çalıştık. İnsana değer verme esaslı bir hizmet yapmaya çalıştık. İnsanın Rabbimizin bize emaneti olduğunu düşünerek, renginden, dilinden, sıfatından, bağımsız mükemmel bir varlık olduğunu düşündük. Kapımızı her zaman açık tuttuk. Dairemize, büromuza gelen her vatandaşın mutlu bir şekilde en azından buradan mutlu çıkabilmesi için çalıştık. Gelen vatandaşlarımız mutlu bir şekilde uğurladık. Personelimizin mutlu ve huzurlu bir şekilde görevini yapabilmesi için elimizden geleni yaptık. Tabi ki Midyat kozmopolit bir yer. Farklı etnik grupları içinde barındıran bir yer. Hiçbir etnik grubun çekim alanına girmeden sadece Rabbin rızasına uygun hareket etmeye çalıştık. Rabbimizin rızasını esas olarak imza atmaya çalıştık. Bize verilen emaneti hakkıyla eda etmeye çalıştık. Gittiğimiz coğrafyaya arkamızdan güzel bir ses bırakmak için gidiyoruz. Bu gittiğimiz coğrafyada Midyat'ın güzelliklerini taşıyacağımızdan eminiz. Gideceğimiz yer Afrika'nın yoksul bir ülkesi. Midyat ilçemizin güzel ismi anılsın diye Midyat Müftülüğü olarak orada bir su kuyusu ve kurs açmayı düşünüyoruz" dedi.

Veda yemeğine, Batman'ın Gercüş İlçe Müftüsü Mehmet Demir'in yanı sıra, Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (Dives) Midyat Temsilcisi Zinnur Arnaslı, Midyat Maneviyat Eğitimi Değerler İnsanlara Nasihat ve Etik Derneği (Medine­Der) Başkanı Abdullah Gegez, Midyat Özürlüler Derneği Başkanı Abdulhakim Yıldız, Midyat İmam Hatip Mezunları Temsilcisi Abdullatif Acar ve müftülük personeli katıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek'e Yeni Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement