Midyat'ta 94 Geçici Köy Korucusu Yemin Ederek Görevine Başladı - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta 94 Geçici Köy Korucusu Yemin Ederek Görevine Başladı

Midyat\'ta 94 Geçici Köy Korucusu Yemin Ederek Görevine Başladı

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde yapımı devam eden Ilısu Barajı yol güvenliğini sağlamak üzere alınan 94 geçici köy korucusu, düzenlenen törenle yemin ederek göreve başladı.

18.09.2015 14:02  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde yapımı devam eden Ilısu Barajı yol güvenliğini sağlamak üzere alınan 94 geçici köy korucusu, bugün Midyat İlçesi'nde düzenlenen törenle yemin ederek göreve başladı.

Geçici köy korucularının 2 haftalık temel eğitiminin ardından göreve başlaması nedeniyle İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Tevfik Kurnaz, Midyat Belediye Başkan Vekili Mehmet Tevfik Baysal, Midyat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, sivil toplum kuruluşları, geçici köy korucuları ve aileleri katıldı.

Yemin töreni, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Burada konuşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, göreve yeni başlayacak olan koruculara ant içmeleri gerektiğini belirterek, "Mardin ili Dargeçit İlçesi Ilısu Baraj güvenliği için Midyat İlçesi ve mahallelerinden alınan geçici köy korucularının 2 haftalık hazırlayıcı ve zorunlu eğitimlerini başarıyla tamamlayan 94 geçici köy korucumuzun ant içme törenine hoş geldiniz. Değerli silah arkadaşlarım, birazdan, milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, misafirlerimizin ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı vereceğinize, namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içeceksiniz. İçeceğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, terörle mücadele kapsamında beraber görev yapacağımız, bu toprakları beraber müdafaa edeceğimizin göstergesidir. Hürriyet ve bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı, kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır bir ferdi olarak, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yemininize bağlı kalıp, yurdumuzda emniyet ve asayişi sağlayacak, her türlü suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadele edeceksiniz. Taşıyacağınız üniformanın, yüce Türk ulusu ve şerefinin simgesi olduğunu hiçbir zaman unutmayacaksınız ve yurdumuzun en ücra köşelerinde bile sizlerle onurlanacağınız bilinciyle hareket edeceksiniz" dedi.

Köy korucuları yemin etmelerinin ardından görevlerine başladı. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyat'ta 94 Geçici Köy Korucusu Yemin Ederek Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement