Midyat'ta Halk Darbe Girişimini Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta Halk Darbe Girişimini Protesto Etti

Midyat\'ta Halk Darbe Girişimini Protesto Etti

Mardin'in Midyat İlçesi'nde kalabalık bir grup dün akşam saatlerinde ellerinde Türk Bayrakları ile, polise sevgi gösterisinde bulundu.

17.07.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat İlçesi'nde kalabalık bir grup dün akşam saatlerinde ellerinde Türk Bayrakları ile, polise sevgi gösterisinde bulundu. Vatandaşlar, tekbir getirerek darbe girişimini protesto etti.

Midyat Hükümet Konağı önünde toplanan ve aralarında siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık bir grup, Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne ait shortland tabir edilen zırhlı araçla yoldan geçen polis ekibini durdurarak sevgi gösterisinde bulundu. Ellerinde Türk Bayrağı alan vatandaşlar, polis aracının üzerine çıkarak, polisleri kucaklayıp yanaklarından öptü ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Çevredeki vatandaşlar da olup bitenleri cep telefonları ile ölümsüzleştirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Darbe girişimini protesto ederken açılan ateşle yaşamını yitirenler için Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik kalabalığa tkopluca dua ettirdi. Etkinlikte vatandaşlar, tekbirler eşliğinde darbeye karşı tepkilerini dile getirdi.

Yaklaşık iki saat süren etkinliğin ardından kalabalık grup, ellerinde Türk Bayrakları ve Ak Parti flamaları ile sloganlar eşliğinde kortej oluşturarak Cumhuriyet Bulvarı'nda bulunan Ak Parti İlçe Başkanlığı'na kadar yürüdü.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyat'ta Halk Darbe Girişimini Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement