Midyat'ta Karakola Bombalı Saldırı: 1 Astsubay, 2 Korucu Şehit - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta Karakola Bombalı Saldırı: 1 Astsubay, 2 Korucu Şehit

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerin Anıtlı Jandarma Karakolu'na düzenlediği bombalı saldırıda bir astsubay ile 2 korucu şehit oldu, biri ağır iki güvenlik görevlisi yaralandı.

25.05.2016 20:18  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesindeki Anıtlı Köyü'nde bulunan Anıtlı Jandarma Karakolu'na, PKK'lı teröristler bombalı araçla saldırı düzenledi. 1 astsubay ile 2 korucunun şehit olduğu ve 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığı saldırıdan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KORUCULAR BOMBALI ARACI FARK ETTİ

Midyat'ın Anıtlı Köyü'nde bulunan Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na bu akşam saat 20.15 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. PKK'lıların bomba yüklü araçla yaklaştığını fark eden karakolda görevli korucuların ateş açması üzerine teröristlerin aracı karakol yakınlarında infilak ettirdiği belirtildi.

3 ŞEHİT

Şiddetli patlamada ilk bilgilere göre karakol komutan yardımcısı astsubay ile 2 geçici köy korucusu şehit oldu, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Saldırının ardından bolgeye ambulanslar ve takviye birlikler sevk edildi.

YARALILARDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR

Saldırıda yaralanan ve 1'inin durumunun ağır olduğu belirtilen 2 güvenlik görevlisi Midyat Devlet Hastanesi'ne getirildi. Güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmik için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

"KORUCULAR KAHRAMANLIKLARINI ORTAYA KOYDU"

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, AA muhabirine, Midyat ilçesinde 2 korucu ve 1 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin, "Kahraman korucularımız her zaman olduğu gibi burada da kahramanlıklarını ortaya koymuşlardır. Hem köyü hem de karakolu korumuş, canlarını feda etmişlerdir." dedi.

Korucuların karakola doğru ilerleyen minibüsü durdurmak istediğini, aracın "dur" ihtarına rağmen ilerlediğini belirten Kandemir, "Korucularımız aracı ateş açarak durdurmaya çalışmış. Araç bariyerlere çarparak patlayıcı infilak etmiştir. Patlama sonucunda da maalesef 2 korucumuz ve 1 askerimiz şehit olmuş" ifadesini kullandı.

"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Terörü lanetlediklerini ve saldırıyı kınadıklarını aktaran Kandemir, şunları kaydetti:

"Terör örgütü bir kez daha caniliğini göstermiştir. Terörü lanetliyoruz. Korucularımıza ve askerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler korucular olarak her zaman olduğu gibi yine görevimizin başında olacağız. Bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek."


Midyat\'ta Karakola Bombalı Saldırı: 1 Astsubay, 2 Korucu Şehit
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Midyat'ta Karakola Bombalı Saldırı: 1 Astsubay, 2 Korucu Şehit - Son Dakika

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement