Midyat'ta, Mukabele Geleneği - Son Dakika
Yerel

Midyat'ta, Mukabele Geleneği

Midyat\'ta, Mukabele Geleneği

Hazreti Muhammed'in sünneti olan ve asırlardır yaşatılan mukabele geleneği Midyat ilçesinde sürdürülüyor.

30.06.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazreti Muhammed'in sünneti olan ve asırlardır yaşatılan mukabele geleneği Midyat ilçesinde sürdürülüyor.

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği şekilde muhafazası ve ayet ile surelerin tertibinin doğru şekilde tespiti için her yıl Hazreti Muhammed ile Hazreti Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen ve bin 400 yıldır devam eden mukabele geleneği, Midyat'ta ramazan ayı boyunca devam ediyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gelenek, ilçe merkezindeki cami, mescit ve evlerde gerçekleştiriliyor.

Mukabele geleneğinin sürdürüldüğü Abdulkadir Şimşek ve Süleyman Ceylan camilerinde, öğle namazından sonra başlayan ve ikindi namazından sonra da devam eden mukabeleye vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Cami imamı Cevat Turgut, yaptığı açıklamada, camide öğle namazını müteakip imam ve hafızların yüksek sesle okuduğu Kur'an-ı Kerim'e cami cemaatinin de eşlik ettiğini belirtti.

Caminin, günün her saatinde hem Kur'an-ı Kerim dinlenmek hem de ibadet için vatandaşların buluşacağı bir yer olduğunu dile getiren Turgut, şöyle konuştu:

"Ramazan ayının bütün güzelliklerinin camide yaşatılmasını amaçlıyoruz. Ayıca sabahları camimizde 110 öğrenci Kur'an kursuna devam ediyor. İmam arkadaşımız Yusuf Alğan, Kur'an kursu öğreticisi Betül Akbulut tarafından her gün saat 09.00-12.00 arasında Kur'an-ı Kerim, dini temel bilgiler, ahlak, siyer ve itikat dersi veriliyor." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat'ta, Mukabele Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement