Midyat'ta Şehit Polis ve Asker İçin 3 Dilde Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta Şehit Polis ve Asker İçin 3 Dilde Mevlit Okutuldu

Midyat\'ta Şehit Polis ve Asker İçin 3 Dilde Mevlit Okutuldu

Midyat'ta şehit polis ve asker için 3 dilde mevlit okutuldu Mardin'in Midyat İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde PKK saldırılarında şehit olan polis memuru Abdullah Ümit Sercan ile jandarma er Barış Akkabak için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu.

20.08.2015 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Midyat'ta şehit polis ve asker için 3 dilde mevlit okutuldu

Mardin'in Midyat İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde PKK saldırılarında şehit olan polis memuru Abdullah Ümit Sercan ile jandarma er Barış Akkabak için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu.

Midyat ilçesinde PKK'lıların, devriye gezen sivil polis aracına uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Abdullah Ümit Sercan ve askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan jandarma komando er Barış Akkabak için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu.

Haci Kasım Altunkaya Cami'sinde öğle namazı sonrası okutulan mevlide, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Yakup Eker ve yaklaşık bin kişi katılarak şehitler için dua etti. Duygu dolu anların yaşandığı programda, şehitler için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutulurak, vatandaşlara gül suyu ve lokum ikram edildi.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, şehit polis ve askere Allah'tan rahmet dileyerek, "Polis ve askerimiz burada şehit oldu. Onların mevlidi için bir araya geldik. Bugün gördüğümüz manzara bölücü terör örgütünün ulaşmak istediği amaca ebediyen ulaşamayacaklarını gösterdi. Allah yolunda ölenler ölü değillerdir. Onlar ebediyete intikal ederken en yüksek makama intikal ettiler. Onlar uykuda olduğumuz bir dünyadan en güzel şekilde ebediyete intikal ettiler. Şehitlerimiz, bu insanların huzur ve güvenliği için ve daha müreffeh yaşamaları için, daha huzuru yaşamaları için kendi canlarına feda ettiler. Allah onlara rahmet eylesin, Allah onlardan razı olsun. Allah onların ailelerinin de razı olsun. Onlar milletimizin birliği, bütünlüğü, beraberliği için, içinde bulunduğumuz camilerin içerisinde namazların ebediyen kalınması, minarelerinde ebediyen ezanların okunması, susmaması için canlarını feda ettiler. Onlar görevlerini yerine getirdi. Bize düşen de onların canlarını feda ettiği bu yolda gereken çalışmaları yapmak. Bu manzara onları şehit eden hainlerin amaçlarına kesinlikle ulaşamayacaklarını gösteriyo" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyat'ta Şehit Polis ve Asker İçin 3 Dilde Mevlit Okutuldu - Son Dakika


Advertisement