Midyat'ta Siyer-i Nebi Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

Midyat'ta Siyer-i Nebi Yarışması

Mardin'in Midyat İlçesinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında lise ve ortaokullar arası Siyer-i Nebi bilgi yarışması düzenlendi.

14.04.2016 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat İlçesinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında lise ve ortaokullar arası Siyer-i Nebi bilgi yarışması düzenlendi.

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Midyat Müftülüğü ile Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilciliğinin ortaklaşa tertipledikleri yarışmada, liseliler, İMKB Ortaokulu Kültür Salonu'nda, ortaokullular ise Midyat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor salonunda yarıştı.

Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel, yarışmanın geleneksel olarak her yıl yapıldığını söyledi.

Yücel, şöyle konuştu:

"Yaptığımız yarışmaya bu yıl da büyük bir katılım sağlandı. Emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Amacımız, Efendimizin hayatını öğrenci kardeşlerimizin bir nebze olsun öğrenmelerini, anlamalarını ve yaşamalarını sağlamaktır."

Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik ise "Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa'nın hayatını okumanız, kendi aileniz, yaşantınızla okulunuzda yaşatmaya gayret etmeniz önemli bir husus. Peygamberi anlamak, Peygamberi hayatımıza taşıyabilmek iradesini gösterdiğinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Sizleri buraya getiren ve bu güzel ortamı oluşturan değerli yöneticilere teşekkür ederim." dedi.

İlçede bulunan 8 lise ve 31 ortaokulun yarıştığı bilgi yarışmasında 20'şer soru soruldu. Yarışma sonunda ise, lise kategorisinde Midyat Fen Lisesi, ortaokullar kategorisinde ise Midyat Mustafa Kemal İmam-Hatip Ortaokulu birinci oldu.

Dereceye giren okullardan birinci olan okula çeyrek altın, ikinci olan okula 150 lira, üçüncü olan okula ise 100 lira ödül verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Midyat'ta Siyer-i Nebi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement