Midyat'ta Yaşayan Suriyeli ve Iraklı Sığınmacılara Yardım - Son Dakika
Yerel

Midyat'ta Yaşayan Suriyeli ve Iraklı Sığınmacılara Yardım

Terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçan Iraklı Kürtler ve Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyelilere İstanbul'daki bazı derneklerden göderilen yardımlar ulaştırıldı.

11.01.2015 13:12  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçan Iraklı Kürtler ve Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyelilere İstanbul'daki bazı derneklerden gönderilen yardımlar ulaştırıldı.

Hazar Eğitim Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği, tarafından organize edilen ve Midyat'ta yaşayan Suriyelilere ve Iraklılara dağıtılmak üzere getirilen yardım malzemeleri AFAD ve Kızılay yetkilileri eşliğinde hak sahiplerine teslim edildi.

Dernek Başkanı Ayla Kerimoğlu, üç ay önce ihtiyaç analizi yapmak için Midyat'taki kampı ziyaret ettiklerini, yetkililerle ve kampta kalanların ihtiyaçları göz önünde alınarak buradaki bin 500 çocuğu giydirmek üzere bir yardım organizasyonuyla faaliyette bulunduklarını söyledi.

Kerimoğlu, şöyle konuştu:

"Bu sadece Hazar Derneğinin yapmış olduğu bir organizasyon değil. İstanbul'daki 8 derneğin düzenlediği organizasyonuna katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da desteklediği bir yardım organizasyonudur. Burada bulunan bin 500 çocuğun kışlık kıyafeti hazırlandı. Ayrıca 500 çocuğa süt, mama, bez vermiş olacağız. Amacımız buradaki çocukların hem sırtlarını hem yüreklerini ısıtmak, kardeşlik köprüleri oluşturmaktır. Mazlum kim olursa olsun, mazlumun dini, dili, ırkı sorulmaz prensibi ile hareket diyoruz."

Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat'ta Yaşayan Suriyeli ve Iraklı Sığınmacılara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement