Midyat'ta Yüzlerce Vatandaş İş Başvurusu İçin Bekledi - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta Yüzlerce Vatandaş İş Başvurusu İçin Bekledi

Midyat\'ta Yüzlerce Vatandaş İş Başvurusu İçin Bekledi

Mardin’in Midyat ilçesinde 160 kişinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullarında 9 ay boyunca çalışacaklarını öngören işe bin 285 kişi başvuruda bulundu.

25.09.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesinde 160 kişinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullarında 9 ay boyunca çalışacaklarını öngören işe bin 285 kişi başvuruda bulundu.

İş-Kur Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 ay süreyle çalışmak üzere işçi alınacağı üzerine vatandaşlar, Midyat ilçesinin Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan BORSA İlkokulu salonuna akın etti. Yüzlerce işsiz, iş başvurusu için kurada adının çıkması için bekledi. Okulun bahçesinde kapıların açılmasıyla bekleyen vatandaşlar salona kapısının açılması ile birlikte, noter huzurunda kura çekilecek salona alındı. Salonda İş-Kur Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında öncelikli mağdurlar, engelliler, 35 yaş üstü erkekler, eski hükümlülerle beraber 740 kişinin listede ve kuraya tabi tutulacağı duyuruldu. Yapılan duyurunun ardından itirazlar yaşandı. İzdihamın yaşanması üzerine, İş-Kur Şube Müdürü Abdülaziz Özer açıklama yaptı. Özer, İş-Kur sitemine ve yönetmeliğe göre 35 yaş altı insanları kuraya dahil edemeyeceklerini söyledi. Özer, "35 yaş altı erkekleri kuraya dahil edemiyoruz. Bu bir kanundur, Bu kanunu değiştirme gibi bir lüksüm yok. Kanunlar Mecliste yapılıyor. Ben açıklamamı yapayım herkese dinleme şansım yok. Geçen yıl İş-Kur programında çalışan işçilerin de başvurusunu sistem kabul etti" dedi.

Vatandaşlar yapılan açıklamanın ardından salonda umutla bekleyişleri devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ise, kura sonucu görevlendirilecek personelin ellerinden geldiği sürece, ikamet ettikleri bölgelere yakın okullara istihdamın yapılamasını sağlayacakları söyledi.

Öte yandan, iş umuduyla kuyruğa giren yüzlerce vatandaş, yetkililerden organizasyonu daha düzenli yapmalarını istedi. Çekilen kura sonucunda işe giren vatandaşlar, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü kırsal kesimlerdeki okullarda görev alacak. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Midyat'ta Yüzlerce Vatandaş İş Başvurusu İçin Bekledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement