Midyatlı Kızlar, Kuaförlük, Makyaj ve Cilt Bakımını Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Midyatlı Kızlar, Kuaförlük, Makyaj ve Cilt Bakımını Öğreniyor

Midyatlı Kızlar, Kuaförlük, Makyaj ve Cilt Bakımını Öğreniyor

Mardin Midyat Belediyesi ve İŞKUR'un ortak yürüttüğü proje kapsamında açılan, kuaförlük, makyaj ve cilt bakım kursuna katılan 25 genç kız, 4 ay boyunca eğitim alacak.

27.03.2015 11:28  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Acırlı Beldesi'nde, Midyat Belediyesi, Türkiye İş Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortak yürüttüğü proje kapsamında 25 genç kız, 4 ay boyunca kız açılan, kuaförlük, makyaj ve cilt bakım kursuna katılarak eğitim alacak.

KIZLAR YÜKSEK PERFORMANS GÖSTERİYOR

Usta öğretici Mence Gümüş'ün cilt bakımı, yüze maske yapma, saç bakımı, saç kesimi ve saç boyama gibi teknikleri öğrenen genç kızlar, kurs sırasında verilen bilgileri çok dikkatli dinliyor. Kursiyerlerin kısa sürede beklenenin üzerinde performans sergilediğini belirten kurs eğitmeni Mence Gümüş, "4 aylık kurs süresinde kursiyerlerimize güzelleşmenin püf noktaları, cilt bakımı, yüze maske yapma, saç bakımı, saç kesimi ve saç boyama teknikleri ile ilgili konuları öğretip, meslek sahibi yapıyoruz. Bu kursu başarıyla tamamlayanlara Halk Eğitimi Merkezi'nce kurs bitirme belgesi verilecektir. İsteyen kursiyerler, bu belge ile iş yeri açabilecek" dedi.

ŞİMDİDEN PARA KAZANMAYA BAŞLADILAR



Kursun çok verimli geçtiğini söyleyen kursiyerler Merve Pala ve Fatma Selen, öğrendiklerini evde uygulama imkanı bulduklarını kaydederek, komşulara yaptıkları saç bakımıyla para kazanmaya başladıklarını ifade etti. Midyat Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Şehmus Gümüş ortaklaşa düzenlenen kadın istihdamı ve meslek edindirme projelerine her geçen gün bir yenisini eklemeye çalıştıklarını söyledi.

"İŞSİZ GENÇLERİMİZ MESLEK EDİNECEK BÖYLELİKLE"

Ayrıca Gümüş,"İlçemizde en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden biri olan kuaförlük kursunu Acırlı Beldemiz'de açtık. Kurs açıldığı günden beri büyük ilgi görüyor ve taleplerin artması üzerine yeni bir kurs daha açabiliriz. İşsiz vatandaşlarımızın, gençlerimizin, hanımların meslek edinmesi, ülkemizdeki işsizliğin azaltılması, meslek sahibi insanların artması açısından çok önemli. Özellikle hanımların kendi geçimini sağlayacağı, ayakları üzerinde durabilecekleri bir mesleğe sahip olabilmelerini önemsiyoruz. Meslek öğrenmeye çalışan genç kızlarımız ayrıca 4 ay sürecek kurs süresince İŞKURr'dan 20 lira yevmiye alacak" diye konuştu.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyatlı Kızlar, Kuaförlük, Makyaj ve Cilt Bakımını Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement