Milas - Anız Ateşi Tarım Arazileri ve Ormanı Yaktı - Son Dakika
Güncel

Milas - Anız Ateşi Tarım Arazileri ve Ormanı Yaktı

Milas - Anız Ateşi Tarım Arazileri ve Ormanı Yaktı

Anız ateşi tarım arazileri ve ormanı yaktı Muğla'nın Milas ilçesinde, yakılan anızdan çıkan, tarım arazileri ile ormana da sıçrayan yangın yerleşim yerlerine doğru ilerleyince korkuttu.

03.09.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anız ateşi tarım arazileri ve ormanı yaktı

Muğla'nın Milas ilçesinde, yakılan anızdan çıkan, tarım arazileri ile ormana da sıçrayan yangın yerleşim yerlerine doğru ilerleyince korkuttu. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, iki saatte güçlükle söndürülürken 3.5 hektar tarım, 2 hektar da orman arazisi zarar gördü.

Kısırlar Mahallesi'ndeki bir tarım arazisinde yakılan anızdan bugün saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yakındaki tarım arazileri ile ormana da ulaştı. Köylülerin müdahale etmeye çalıştığı yangın daha da büyüdü. Kısarlar Mahallesi yönüne doğru ilerleyen alevlerin evleri tehdit etmesi yürekleri ağza getirdi. Bölgeye Milas Orman İşletme Şefliği'nde konuşlu 4 söndürme helikopteri ve 3 uçak, 13 arazöz ve 100 orman işçisi sevk edildi. Alevler havadan ve karadan 2 saatlik müdahale ile evlere ulaşmadan söndürüldü. İlk belirlemelere göre 3.5 hektar tarım, 2 hektar da ormanlık alan zarar gördü. Soğutma çalışmaları sürerken, jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas - Anız Ateşi Tarım Arazileri ve Ormanı Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement