Milas Belediye Başkanı Tokat, Kesilen Ağaçlarla İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika
Yerel

Milas Belediye Başkanı Tokat, Kesilen Ağaçlarla İlgili Açıklama Yaptı

Milas Belediye Başkanı Tokat, Kesilen Ağaçlarla İlgili Açıklama Yaptı

Milas Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde bulunan asırlık çam ağaçları, Milas Belediyesi ekipleri tarafından “halk sağlığına tehdit” oluşturabileceği gerekçesiyle kesildi.

08.11.2016 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde bulunan asırlık çam ağaçları, Milas Belediyesi ekipleri tarafından "halk sağlığına tehdit" oluşturabileceği gerekçesiyle kesildi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, asırlık ağaçların kesilmesine ilişkin ise "Ağaç kesiminden çok, insan sağlığına önem veriyoruz" dedi.

Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, Milas Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde bulunan 2 tane asırlık çam ağacı kesildi. İnönü Caddesi'ndeki Milas Vergi Dairesi Müdürlüğü çatısına zarar verdiği iddia edilen ağaçlar, önce budanmak istendi. Budanacak olan yüzyıllık çam ağaçlarının, budama işleminin ardından ekipler tarafından kuruyabileceği öne sürüldü.

Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından, çam ağaçları incelendi. Ağaçların, yola doğru eğiminin arttığına ve halk sağlığına tehdit oluşturmaya başladığına kanaat getirildi.

Asırlık 2 çam ağacının "halk sağlığına tehdit" oluşturduğu gerekçesiyle kesim işlemine başlandı. Kesim işlemi sırasında, İnönü Caddesi bir süre trafiğe kapalı kaldı.

Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; kesilen çam ağaçlarının yerine, yeni fidan dikileceğinin altını çizdi.

Kesim çalışmasını izleyen vatandaşlar, yüz yıldır bina önünde bulunan çam ağaçlarının tekrar o hale gelebilmesi için tekrar bir asrın geçmesi gerektiğini belirterek, "Ağaçlar, bir asrı aşkın oradaydılar. Tekrar yerine dikilecek olan çam ağaçları, bir o kadar sürede büyüyecek. Ağaçların kesildiğini görünce çok üzüldük. Keşke kesilmesi yerine, başka bir önlem alınabilseydi" diye konuştular.

"AĞAÇ BİZİM İÇİN İKİNCİ PLANDA"

Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; kesimin ağaç katliamı olarak iddia edilmesi üzerine yaptığı açıklamada "Milas Vergi Dairesi Müdürlüğünün temmuz ayında dilekçe vererek, binanın çatısına çam ağaçlarının zarar verdiğini ve gerekli işlemlerin yapılmasına ilişkin belediyemize başvuru yaptı. Bazen zor kararlar veriyoruz. Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ağaçları yerinde inceledikten sonra halk sağlığına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle ağaçların kesim işlemini yaptı. Söz konusu 2 çam ağacı yamulmuştu ve her an halk sağlığına tehdit unsuru olabilirdi. İnsan önceliklidir, ağaç ikinci plandadır bizim için. Çam ağaçları ayrıca yaydığı tozla da astım hastalarını rahatsız edebiliyor. Bir yangın çıktığı zaman çam ağaçlarındaki kozalaklar, evleri tutuşturabilir. Şehir merkezinde aslında çam ağacı yerine, uygun ağaç türleri dikilebilir. Biz bazen çok zor kararlar alabiliyoruz. Tehlike varsa bertaraf edeceğiz. Kesilen ağaçların yerine, yeni ağaçlar dikerek vergi dairesi bahçesinde gereken düzenlemeyi yapacağız" dedi.

Bazı kurumlardan da ağaç kesme talebi geldiğini ve artık Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ağaç kesmek istemediğini ifade ederek, "Çoğu kamu kurumundan, ağaç kesme talebi geliyor. Artık Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çıkan haberin ardından ağaç kesme işine yanaşmıyor. Biz bu hususta ağaç kesme talebi yapanlara, kesme işini yapamayacağımızı söylüyoruz. Biz yeşilin korunmasından yanayız. Ama en çok insanı korumaktan yanayız, halk sağlığına tehditse gerekeni yaparız" şeklinde konuştu.

İlçede gündem olan ağaçların kesilmesi olayı sosyal medyada da en çok konuşulan konuların arasında yer aldı. Sosyal medya kullanıcıları; "Gezi Parkı'nda ağaçlar kesilmesin diye günlerce eylem yapanlar, şimdi ağaçları kesmeye başladılar. Çok yazık!" diye eleştiride bulundular. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas Belediye Başkanı Tokat, Kesilen Ağaçlarla İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement