Milas - Ekgmilas'taki Şehit Cenazesine Yaklaşık 10 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Güncel

Milas - Ekgmilas'taki Şehit Cenazesine Yaklaşık 10 Bin Kişi Katıldı

Milas - Ekgmilas\'taki Şehit Cenazesine Yaklaşık 10 Bin Kişi Katıldı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Hain Saldırıda Şehit Düşen Er Sabahattin Derin'in (21) Cenazesi, Muğla'nın Milas İlçesi'nde Yaklaşık 10 Bin Kişinin Katıldığı Törenle Toprağa Verildi. PKK'ya Lanet Yağdırılan ve Gözyaşlarının Sel Olduğu Törende, Öfkeli Kalabalık, 'hükümet İstifa' ve 'tayyip'in Oğlu Asker Ocağı'na' Şeklinde Sloganlar Attı.

21.06.2010 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ndeki hain saldırıda şehit düşen er Sabahattin Derin'in (21) cenazesi, Muğla'nın Milas İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. PKK'ya lanet yağdırılan ve gözyaşlarının sel olduğu törende, öfkeli kalabalık, ''Hükümet İstifa' ve ''Tayyip'in Oğlu Asker Ocağı'na' şeklinde sloganlar attı.

Şemdinli'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 23 yaşındaki er Sabahattin Derin (23) için memleketi Muğla'nın Milas İlçesi'nde düzenlenen törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit Derin'in evinin bulunduğu İsmet Paşa Mahallesi'ndeki törende, çevre ilçe ve kent merkezinden gelen binlerce kişinin yanı sıra Muğla Valisi Fatih Şahin, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Alay Komutanı Albay Salih Karataş, Muğla Milletvekilleri CHP'li Fevzi Topuz ve Ali Arslan, MHP'li Metin Ergun, AKP'li Mehmet Nil Hıdır, AKP İl Başkanı Gültekin Akça ve Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu da yer aldı.

HÜKÜMET İSTİFA SLOGANLARI YÜKSELDİ

Şehit er Sabahattin Derin'in annesi Melek (47), babası Yaşar (48) ve kardeşi Ufuk'un (21) gözyaşlarına hakim olamadığı tören, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle gelen binlerce kişinin ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', ''Her Türk Asker Doğar', ''Hepimiz Askeriz Silah İsteriz', ''Hükümet İstifa' ve ''Tayyip'in Oğlu Asker Ocağına' şeklindeki sloganlarıyla miting havasına büründü. Törende, ''Şehitlerimizin Ölümünden AKP Sorumlu Değilse, Kim? Artık Yeter. Şehitler Ömez Vatan Bölünmez' yazılı pankartlar dikkati çekti. Bazı vatandaşların, manşetinde ''Şehitler burada Yatıyor Beyler Boy Gösteriyor' ifadeleri yer alan Sözcü Gazetesi taşıdığı görüldü. İzdiham nedeniyle bazı kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi yaşarken, Muğla'dan gelen 200 polis ve 300 jandarma da geniş güvenlik önlemleri aldı.

''BABANIN İSYANI: TEDBİR İÇİN NEYİ BEKLİYORLAR'

Şehit cenazesinin eve getirilişi sırasında kardeşi Ufuk Derin sinir krizi geçirirken, anne Melek ve baba Yaşar Derin dakikalarca tabutun üzerinden ayrılamadı. Anne Melek Derin, ''Oğlum bizleri bıraktın nasıl gittin. Gittiğine inanamıyorum, ne olur geri dön' diye feryad ederken, acılı baba Yaşar Derin de ''Bir oğlumu feda ettim. İkinci oğlum da vatana feda olsun ama bu akan kan artık dursun, analar babalar ağlamasın. Daha ne kadar genç ölecek. Tedbir için neyi bekliyorlar' diyerek tepkisini dile getirdi.

AKP'Lİ VEKİL VE İL BAŞKANI YUHALANDI

Sonrasında, Fatih İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen cenaze namazına geçildi. Okula gelen AKP Milletvekili Hıdır ile AKP İl Başkanı Akça, protestoların hedefi oldu. Öfkeli kalabalık ardından ''Hükümet İstifa' şeklinde sloganlar atınca Hıdır ve Akça'yı CHP'li ve MHP'li milletvekilleri sakinleştirmeye çalıştı.

2 KİLOMETRELİK KORTEJ OLUŞTU

Defnedilmek üzere Mareşal Çakmak Caddesi'nden Milas Asri Mezarlığı'na götürülen Derin'in cenazesi için 2 kilometrelik kortej oluştu. Milaslılar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları ile apartmanların balkonlarından sloganlar atarak korteje destek verdi. Cenaze binlerce kişinin katılımı ve 300 araçlık konvoyla mezarlığa götürülüp gözyaşları arasında toprağa verildi.

Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, baba Yaşar Derin'e bir Türk bayrağı ve şehit oğlunun fotoğrafını hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas - Ekgmilas'taki Şehit Cenazesine Yaklaşık 10 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement