Milas?ı Gökyüzüne Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Milas?ı Gökyüzüne Taşıdı

Milas?ı Gökyüzüne Taşıdı

ABD'de yaşayan genç girişimci Çetin Amato, yılda 2,5 milyon yolcunun uçtuğu dünyaca ünlü havayolu şirketlerine sattığı gıda ürünleri ile Milas'ı gökyüzüne taşıdı.

19.12.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de yaşayan genç girişimci Çetin Amato, yılda 2,5 milyon yolcunun uçtuğu dünyaca ünlü havayolu şirketlerine sattığı gıda ürünleri ile Milas'ı gökyüzüne taşıdı. Üstünde 'Made in Türkiye' yazan ürünlerle şimdiye kadar 15 havayolu şirketine pazarlanan Milas ürünleri, havayolu yolcularının gözdesi oldu.

Yaklaşık 7 yıldır Amerika'da yaşayan ve 5 yıldır da gıda sektörüyle ilgilenen Çetin Amato, 2009'da kurulan Milas'ın en büyük özelliğinin Akdeniz mutfağı ürünlerini satmaları olduğunu dile getirdi. Amato, Milas olarak asıl vizyonlarının İtalya'dan Lübnan'a kadar uzanan tüm zenginliğiyle Akdeniz mutfağını Batı tüketicisine ulaştırmak olduğunu belirterek, '2009'da piyasaya girdiğimizde İtalyan ürünleri çok popülerdi fakat biz bir sonraki trendin Yunan mutfağı olduğunu o günlerde görebildik. Bugün yoğurda, kahveye hatta baklavaya Yunan ismi konuldu ve maalesef bu bizim iş yaptığımız piyasanın bir gerçeği. Buradan yola çıkarak firmanın adını da Milas koyduk. Hem baba memleketi, Türk, hem de Yunanca bir algısı var. Bizim humuslarımız, yaprak sarmalarımız ve zeytinyağımız Türk malı olarak bu kadar kişiye ulaşıyor, hep beraber gayret edersek bir sonraki dalga kesinlikle Türk mutfağı dalgası olacaktır; dillere destan saray mutfağıyla ünlü Osmanlı'yı oluşturan tüm kültürleri yansıtarak' dedi.

Ürünlerinin çoğunun İzmir'de üretildiğini kaydeden Amato 'Ürettiğimiz ürünler ya organik ya da katkı maddesi düşük; yağ ve şeker oranı azaltılmış ve taze sebze ve hammaddeden üretilmiş sağlıklı gıda ihtiva ediyor' diyerek Amerika'da obeziteyle mücadelenin kendilerini sağlıklı ürünler üretmeye yönlendirdiğini belirtti.

Ezmeler, zeytin ve organik konserve olmak üzere 3 temel ürün grubuna sahip olduklarını söyleyen Amato 'Bunlardan biri ezme dediğimiz hızlı atıştırmalık ürünler. Ortadoğu mezesi olan humus var. Bruşetta ve tapenade dediğimiz İtalyan ve Fransız mutfağının mezeleri var. Bunları biz 100 gr küçük ve hızlı tüketime elverişli paketlerde satıyoruz. Zeytin konusunda iddialıyız. Atıştırmalık ürün haline getirmeye çalıştık. Bunu yaparken de 50 kalorilik ufak paketlere yerleştirdik. Raf ömrü uzun meze ve atıştırmalık ürün konusunda birden fazla teknoloji geliştirdik ve bu çok tutuldu. Amerikalıların porsiyonları küçültme çabaları arttıkça bizim pazarımız da günden güne büyüdü' diye konuştu. Amato, Milas ürünlerinin ayrıca Walmart, Costco ve QVC televizyon kanalı gibi ABD perakende devlerinde de satılmaya başlayacağını söyledi.

Bu ürünlerin yanına hazır yemek ekleme gayretinde olduklarını vurgulayan Amato, 'Gelecekte trend olabilecek o kadar çok geleneksel lezzetimiz var ki, yakında çok ciddi projelerle Türk yemeklerini Avrupa ve Amerikan pazarıyla buluşturmayı hedefliyoruz' dedi.

Toplamda 15 havayolu şirketi aracılığıyla ürünlerinin satıldığını belirten Amato, 'Birçok ünlü havayolu şirketiyle çalışıyoruz. Bunlardan en büyüğü Delta Havayolları. Türkiye'ye bol turist taşıyan Easy Jet de müşterimiz. Avrupa'da irili ufaklı 8 havayolu şirketine ürün satıyoruz. United Havayolları'na İtalyan bruşettasını Türk malı olarak soktuk ve bunun verdiği hazzı anlatamam' diye konuştu. Gıda sektörünün bir kültür elçiliği görevi olduğunu söyleyen Amato, 'Yaptığımız işten keyif alıyoruz. Senede 2.5 milyon yolcunun yolculuk yaptığı firmalara Made in Türkiye imzalı ürünler satmaktan gurur duyuyoruz. Ülker'in Godiva'yı satın alması en büyük esin kaynağımız olmuştu yine aynı şekilde sevgili büyüğümüz Hamdi Ulukaya'nın Chobani markasını tüm dünyaya tanıtması bizlere hem gurur hem de motivasyon verdi' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas?ı Gökyüzüne Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement