Milas Kent Konseyi, Çalışmalarıyla Marka Olma Yolunda - Son Dakika
Yerel

Milas Kent Konseyi, Çalışmalarıyla Marka Olma Yolunda

Milas Kent Konseyi, Çalışmalarıyla Marka Olma Yolunda

Muğla Milas’ta Kent Konseyi’nin olağan genel kurul toplantısı, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı.

21.12.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Milas'ta Kent Konseyi'nin olağan genel kurul toplantısı, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda yapıldı.

Milas'ta Kent Konseyi genel kurul üyeleri ve vatandaşların yanısıra, Milas Belediye Başkan Vekili Şakir Özdemir ve Milas Kaymakamı Eren Arslan'ın da katıldığı genel kurul, seçimsiz olarak toplandı.

2016 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilen genel kurulda, Çevre Bakanlığı tarafından son günlerde yapılmaya çalışılan ve Muğla'nın pek çok Doğal SİT alanında statü değişikliklerini içeren yönetmeliğe karşı Muğla'da oluşturulan MUÇEP'e (Muğla Çevre Platformu)'na Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak katılma önerisi de oybirliği ile kabul edildi.

Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından Divan Başkanlığına Avukat Hasan Cafer Alagün, Divan Katipliklerine ise Güllük Mahalle Muhtarı Celal Akyol ile Şevketiye Mahalle Muhtarı Abdullah Keskin seçilmesiyle devam etti.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Günlük, "5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 76. Maddesi ve 6 Haziran 2009 tarihli Kent Konseyi Yönetmeliği'ne göre faaliyetlerine devam eden Milas Kent Konseyi, örnek çalışmaları ile Türkiye'de bir marka Kent Konseyi olma yolunda ilerlemektedir" dedi. Günlük, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yerel düzeyde katılımcılığı, demokrasiyi, uzlaşma kültürünü sağlamaya ve etkinleştirmeye dönük yerel yönetişim uygulamaları açısından, kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum üçünün de yerel karar alma süreçlerini geliştirerek ve zenginleştirerek, bizler yeni bir yerel yönetişim modelinin gelişmesine katkı sunmaya devam ediyoruz.

Bu modelin merkezinde yer alan Milas Kent Konseyi, kentine sahip çıkma, etkin katılım ve çözümde ortaklık ilkeleri, kentimizi sürdürülebilir geleceğe taşıyan bir ortaklık yapısı olarak şekillenmiştir. Yerel paydaşları bir araya getirerek tüm kenti kucaklayan bir ortak akıl oluşturulmasını sağlayan bu ortaklık modeli, aynı zamanda Çocuk, Kadın ve Gençlik Meclisleri, Çalışma Grupları ve Mahalle Meclisleri başta olmak üzere, diğer katılımcı yapılar ve süreçler için de çok elverişli bir şemsiye işlevini görmektedir.

Özgürlük, demokrasi ve dayanışma kenti Milas'ta yaptığımız tüm çalışmalarda bir toplumsal sorumluluk bilinci geliştirmeye özen gösteriyoruz. Biz inanıyoruz ki, en dar kapsamda yaşadığı semte sahip çıkan, onun sorunlarıyla ilgilenen kişiler, ülkenin sorunlarına da sahip çıkar ve gerektiğinde sorumluluk alır."

Başkan Günlük daha sonra, bu dönemde görev alan Yürütme Kurulu Üyeleri ve tüm meclislerin üyelerine teşekkür ettikten sonra, yapılan çalışmalarda desteklerini hiç esirgemeyen Milas Belediyesi ve Kaymakamlığına ve Milas Kent Konseyi kararlarını Milas Belediye Meclisi'ne taşıyarak bu çalışmalarımıza katkı veren Belediye Başkanı Muhammet Tokat'a şükranlarını iletti.

Daha sonra, Milas Belediye Başkan Vekili Şakir Özdemir kürsüye gelerek, Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın kent dışında olduğunu, bütün üyelere ve katılımcılara Başkan Tokat'ın selam ve başarı dileklerini ileten Özdemir, Milas Kent Konseyi'nin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, kendilerinin de Belediye Meclisi olarak bu çalışmalardan faydalandıklarını ve Kent Konseyi dolayımıyla gelen vatandaş isteklerini yerine getirmek için çalıştıklarını belirterek, bunun, katılımcı demokrasinin güzel bir örneği olduğunu belirtti.

Başkan Vekili Özdemir ardından kürsüye gelen Milas Kaymakamı Eren Arslan, yeni göreve başladığını, çalışma alanlarının son derece geniş olduğunu, bu noktada katılımcı demokrasinin unsurları olan organların çalışmalarının, farklı görüşler, farklı perspektifler, farklı açılar sunması nedeniyle zenginleştirici olduğunun bilincinde olduğunu belirterek, "Biraz önce Kent Konseyi Başkanımızın sunumunu dinledikten sonra, Milas Kent Konseyi'nin bunu son derece başarılı bir şekilde yerine getirdiğini gördüm ve bundan memnuniyet duydum. Çünkü bizler, ancak kent için bu farklı bakış açılarına sahip insanlar ve kurumların varlığı ile daha verimli ve başarılı işlere imza atabiliriz. Bu çalışmalarınızın, önümüzdeki dönemde daha da gelişerek devamını diliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, 2016 yılında yapılan çalışmaları, varolan komisyon ve meclislerin çalışmalarını, slayt sunumu eşliğinde anlattıktan sonra, 2017'nin Mart ya da Nisan ayında, Milas Kent Konseyi'nin seçimli Genel Kurulu'nun yapılacağını, o zamana kadar çalışmaların mevcut Yürütme Kurulu ve Meclisler eliyle devam edeceğini belirterek, Genel Kurul'dan, Çevre Bakanlığı'nca gerçekleştirilmek istenen Doğal Sit Alanları'ndaki derece değişiklikleri ile karşılaşacağımız sorunlar konusunda bilgi sahibi olmak ve bununla ilgili olası olumsuzluklara karşı oluşturulan Muğla Çevre Platformu'nda Milas Kent Konseyi'nin temsili için yetki istediklerini belirtti ve yapılan oylama sonucu bu yetki, oy birliği ile verildi.

Genel kurul daha sonra da katılımcıların dilek ve önerilerinin dinlenmesiyle son buldu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas Kent Konseyi, Çalışmalarıyla Marka Olma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement