Milas Kızılay'dan 384 Adet Konserve Yardımı - Son Dakika
Yerel

Milas Kızılay'dan 384 Adet Konserve Yardımı

Milas Kızılay\'dan 384 Adet Konserve Yardımı

Ramazan ayı dolayısıyla fitre ve zekât kabul etmeye başlayan Türk Kızılayı Milas Şubesi, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine 384 adet et konserve dağıttı.

15.06.2016 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayı dolayısıyla fitre ve zekat kabul etmeye başlayan Türk Kızılayı Milas Şubesi, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine 384 adet et konserve dağıttı. Kızılay, vatandaşlardan gelen destekle ihtiyaç sahiplerine nakdi ve kıyafet yardımı da yapıyor.

Genel merkez ile koordineli yürütülen çalışmalarla, kan bağışı kabul etmenin yanı sıra; nakdi yardım, kıyafet yardımı gibi sosyal yardım işlerinde de aktif rol oynayan Türk Kızılayı Milas Şubesi, Ramazan ayı dolayısıyla 192 kıyma, 192 kuşbaşı olmak üzere toplam 384 adet et konserve dağıtımı yaptı. Et konservelerin genel merkez tarafından gönderildiğini belirten Türk Kızılayı Milas Şubesi Başkanı Mustafa Gezginci, "Türk Kızılayı kurban bayramında vekaletle kestiği kurbanların etinden kıyma ve kuşbaşı olarak et konserve yaptırıyor. Konserveler yıl içinde Türkiye çapında faaliyette bulunan Kızılay şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. İlçemizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, gönderilen 384 adet et konservenin dağıtımını yapıyoruz." diye konuştu.

KIZILAY FİTRE VE ZEKATLARI KABUL EDİYOR

11 Haziran'ın Türk Kızılay'ının kuruluşunun 148'inci yıldönümü olduğunu hatırlatan Başkan Gezginci, ilçede kan merkezi açmak için bir takım çalışmalar yapıldığını ve belirlenen ihtiyaç sahiplerine nakdi yardım yaptıklarını belirtti. Vatandaşların fitre ve zekatlarını Kızılay Milas Şubesi olarak kabul etmeye başladıklarını ifade eden Gezginci, fitre ve zekatların yine sosyal yardımlarda kullanıldığını söyledi.

Türk Kızılayı'nın 1957 yılından bu yana ülkenin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü belirten Gezginci, 14 Haziran'ın Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü olarak kutlandığını ifade ederek şunları kaydetti: "Ülkemizde bilimsel ve toplumsal alanda güvenli kan temininde yaşanan problemleri ortadan kaldırmayı hedefleyen Kızılay, 2016 yılında 2 milyon 100 bin ünite kan toplamayı hedefliyor. Kızılay, kan bağışlarının en az yüzde 60'ını 'düzenli kan bağışçılarından' elde etmeyi planlıyor. Bu oran yılın ilk 5 ayında yüzde 44 olarak gerçekleşti. Bizde şube olarak her hafta salı ve perşembe günleri kan bağışı kabul etmeye devam ediyoruz. Milas halkı bu anlamda ciddi destekler vermiştir ve vermeye de devam edecektir. Buna inancımız sonsuzdur. Türk Kızılayı ailesi olarak, kan bağışçılarımızın günlerini kutluyor, gönüllü bağışları ile sağlıklarına kavuşturdukları ihtiyaç sahipleri adına kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas Kızılay'dan 384 Adet Konserve Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement