Milas'ta Bina Devri Tartışması Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Milas'ta Bina Devri Tartışması Devam Ediyor

Milas\'ta Bina Devri Tartışması Devam Ediyor

Milas Sanatçılar Derneği’ne tahsis edilen binanın, belediye meclisinin aldığı yeni kararla Türk Halk Müziği Derneği’ne verilmesi geçtiğimiz günlerde tartışmalara neden olmuştu.

14.06.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Sanatçılar Derneği'ne tahsis edilen binanın, belediye meclisinin aldığı yeni kararla Türk Halk Müziği Derneği'ne verilmesi geçtiğimiz günlerde tartışmalara neden olmuştu. Konuya ilişkin Türk Halk Müziği Derneği, öne sürülen iddialarla ilgili açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda; Milas Sanatçılar Derneği'ne tahsis edilen binanın, Türk Halk Müziği Derneği'ne alınan kararı bozmadan yeni bir kararla verilmesi üzerine MİSAD açıklamalarda bulunmuştu.

Dernek binasının karar bozulmadan başka bir derneğe tahsis edildiğini öne süren MİSAD, ayrıca binanın içinde bulunan eşyalarının da sokağa atıldığını iddia etmişti.

"Bu karar sanatçıları karşı karşıya getirdi" başlıklı haberin ardından MİSAD'ın iddialarına yanıt veren Türk Halk Müziği Derneği, eşyaların sokağa atılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Türk Halk Müziği Derneği Yönetim Kurulu'nda bulunan; Yüksel Sekli, Abdullah Sungur, H. İbrahim Çetin, Mustafa Bengü, Mustafa Turgay, H. Gürkan Cumbul ve Zafer Pınarlık konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

"KARAR ALINIRKEN ORADAYDILAR"

MİSAD'ın alınan karardan haberdar olduğunu belirten, Türk Halk Müziği Derneği Yönetim Kurulu şu açıklamayı gerçekleştirdi, " Milas Belediyesi'nin 2015 yılında Yörük Türkmen Derneği'nin faaliyetlerini bitirmesi nedeniyle açıkta kalan 40 kişilik saz grubuna, Türkocağı Caddesi'nde bulunan bina çalışmalar için verilmiştir. Bu söz konusu bina, bizim çalışma yerimizdir. MİSAD Başkanı Ersin Yeniceli ve üye Turgut Taş'ta buna şahittir. Biz bu yerde zaten faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Derneğe hiçbir zaman gelmeyen Başkan Yeniceli ve MİSAD Yönetim Kurulu üyeleri bizlere çok duyarsızdı. Bizde, bu duyarsızlık karşısında yeni bir dernek kurmaya mecbur olduk. Zaten kullanımı saz heyetinde olan bu yeri, Milas Belediyesi'nden dernek binası olarak talep ettik" diye konuştular.

Alınan belediye meclisi kararında, Yeniceli'nin de bulunduğunu ifade eden derneğin yönetim kurulu üyeleri, açıklamalarına şöyle devam etti, "MİSAD üyesi Turgut Taş, dernek binasının Türk Halk Müziği Derneği'ne verilmeden önce kendisi MİSAD'a ait olan dosyaları ve saz kılıfını almıştır. Şu anda dernek binasının içerisinde olan eşyalar (sebil, vantilatör, sandalye, masalar vs.) saz heyeti tarafından kendi imkanlarıyla alınmıştır. Taş, iddialarla ilgili bizim haklılığımızı kabul etti. Belediye meclisi kararı alırken, Türk Halk Müziği De4rneği ve Milas Sanatçılar Derneği Başkanı Ersin Yeniceli'de orada bulunmuştur. Meclisin verdiği karara hiçbir itirazı olmamıştır. Hiçbir sanatçı kardeşimizle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Her türlü sanatçılarımızın bulunacakları faaliyetlerde, yanlarında olmak istiyoruz" dediler.

Milas Türk Halk Müziği Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, binaya ilişkin iddiaları yanıtladıktan sonra basın açıklamasını burada sonlandırdı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas'ta Bina Devri Tartışması Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement