Milas'ta İşler Yavaş Yürüyor - Son Dakika
Yerel

Milas'ta İşler Yavaş Yürüyor

Milas\'ta İşler Yavaş Yürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Atatürk ve Halil Bey Bulvarlarında yürüttüğü yenileme çalışmalarının yavaşlığı vatandaşları isyan ettirdi.

30.05.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Atatürk ve Halil Bey Bulvarlarında yürüttüğü yenileme çalışmalarının yavaşlığı vatandaşları isyan ettirdi. Bin 200 metrelik arterde yalnızca 10 işçi ve 3 iş makinesi çalışıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin yüklenici firma aracılığıyla Milas'ın ana arterlerinin görünümünü yenilemek amacıyla başlattığı çalışmaların yavaşlığı, esnafı ve vatandaşları çileden çıkardı. Geçtiğimiz nisan ayında başlatılan çalışmaların altyapı, telekomünikasyon eklentileriyle henüz önemli bir ilerleme aşama kaydedemedi.

Bulvarın Bin 200 metrelik bölümünün henüz çalışmaların başlamadığı diğer yönünde, yalnızca 10 işçi ve 3 iş makinesinin yer alması tepkilere neden oluyor.

Yoğun bir insan hareketliliğinin bulunduğu merkezi bölgede, çok sayıda esnaf da yaz sezonuna gelen çalışmalar nedeniyle mağdur olmuş durumda. Henüz altyapı çalışmalarından çıkan ilçede üstyapının başlaması sorununun boyutunu bir kat daha artırıyor.

Belediyenin olası bir yaptırımına maruz kalmamak için isimlerini bildirmeden gazetecilere açıklama yapan esnaflar, "Belediyenin çevremizi güzelleştirmek için yaptığı çalışmaları destekliyoruz. Ancak çalışmaların yapılması için seçilen zaman son derece hatalı. Yaz aylarında insan sirkülasyonun yoğun olduğu bugünlerde para kazanacakken çalışmaların yavaş gitmesi bizi zor duruma sokuyor. Burada çalışan ekip sayısının artırılarak iş teslim süresinin kısaltılmasını bekliyoruz. Çinliler 19 günde 57 katlı binayı dikerken bu çağda Bin 200 metrelik yolu yenilemek 3 ay sürmemeli" ifadelerini kullandı.

Çalışmalar neyi kapsıyor?

Atatürk Bulvarı ve Halil Bey Bulvarı'nda bisiklet yolu, aydınlatma, yerel malzemeler ile dekoratif döşeme, oturma bankları, çöp kovaları, yenilenen durak yerleri ve peyzaj düzenlemesi çalışmalarını içeriyor. Çalışmaların ağustos ayı sonlarında tamamlanması planlanıyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas'ta İşler Yavaş Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement