Milas'ta Kültür Şöleni Yaşanıyor - Son Dakika
Yerel

Milas'ta Kültür Şöleni Yaşanıyor

Milas\'ta Kültür Şöleni Yaşanıyor

Milas Folklor Araştırmaları Derneği, tüm STK’ların katılımıyla Milas Kültür Festivali’nin 5.’sini düzenledi.

28.05.2016 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Folklor Araştırmaları Derneği, tüm STK'ların katılımıyla Milas Kültür Festivali'nin 5.'sini düzenledi. Festival yarın sona erecek.

Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Kültür Festivali, Milas'a kültür şenliği yaşatıyor.

MİFAD tarafından gerçekleştirilen 5. Milas Kültür Festivali, geçtiğimiz cuma günü Milas Belediye Evlendirme ve Toplantı Salonu'nda saat 18.00'de anasınıfı düzeyi satranç turnuvası ile başladı. Festivalin ikinci gününde ise yani bugün saat 18.30'da Milas Sanat Merkezi önünden başlayan geniş katılımlı renkli bir kortej yürüyüşü ile devam etti. Davul zurna eşliğinde vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kortej Atapark'ta son buldu.

Kortej yürüyüşüne; Milas Belediye Başkan Vekili Aysun Karatoprak, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Kargöz, CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Suat Özcan, AK Parti eski Muğla Milletvekili Hasan Kökten, Belediye Meclis Üyeleri, CKD Milas Şubesi, STK'lar ve vatandaşlar katıldı. Bugün saat 19.30'da Amfi Tiyatro'da Mustafa Emekli'nin sunuculuğunu gerçekleştirdiği gecede, bale ve jimnastik gösterileri ile satranç şenliği katılım belgesi töreni düzenlendi. Satrançta dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini MHP Belediye Meclis Üyesi Kasım Özkan verdi.

MERGEN VEDA ETTİ

Mergen festivalde gerçekleştirdiği konuşmada, MİFAD'daki başkanlık görevini başkasına teslim edeceğini kaydederek, "Bu festivali düzenleyip, düzenlememe üzerine çok ciddi tereddütler yaşadık. Fakat 3,4 ve 5 yaşındaki çocuklarımız bu gösteriyi hal ediyor diye düşünüyoruz. İşin açıkçası hayat devam ediyor. Şehitlerimiz bizim güvenliğimiz için vefat ediyor. Umarım en yakın zamanda bu üzücü durum son bulur. Derneğimizin amacı Milas'ta kültürel anlamda bir ikon olabilmek, gelecek nesillere kendimizi doğru ifade edebilmemizi sağlamak, kültürel faaliyetlerimizi geleceğe taşımak, birçok faaliyet yapıyoruz MİFAD olarak. İlimiz içerisinde birçok faaliyetimiz var ve MİFAD kültür festivalinde, birçok çocuğumuzun emeği var. Milas'ın birlik ve bütünlüğünü festivalimizle sağlamak istiyoruz. Özellikle tüm sivil toplum kuruluşu başkanlarını tek tek arayarak festivale davet ettim. Milas'ta güzel görüntüler oluştu. Bu birlik beraberlik ilelebet sürsün. Kuruluşumuzdan bu yana 4 yıl içerisinde bu 5. festivalimiz. Bir dernek veya bir sivil toplum örgütü bir şahsa ait değildir. Bu yıl benim için bir veda yılı olacak. 5'inci festivalde MİFAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılmak istiyorum. Bu bir bayrak teslimidir. Bir STK, bir kişiye ait ya da ondan ibaret olmamalıdır. MİFAD Yönetim Kurulu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mergen'in ardından konuşma yapan Milas Belediye Başkan Vekili Aysun Karatoprak, belediye olarak MİFAD'ın etkinliklerini destekleyeceklerini ve her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından MİFAD öğrencileri, çeşitli dans gösterilerini izleyicilere sundu.

3 gün boyunca sürecek olan festivalin son gününde ise yani yarın saat 20.00'de Amfi Tiyatro'da gitar, bağlama ve keman dinletisi, minikler modern dans gösterileri çeşitli yörelerden dinletiler, Yıldızlar Kırklareli, Büyükler Muğla ve Bodrum Yöresi gösterileri ile Kafkas solu gösterisi ile son bulacak. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas'ta Kültür Şöleni Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement