Milas'ta Umut Evi Açılacak - Son Dakika
Yerel

Milas'ta Umut Evi Açılacak

Milas\'ta Umut Evi Açılacak

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mehmet Ali Kariptaş, Elin Elimde Derneği Başkanı Serap Çebi ve yönetim kurulu üyeleri, Milas M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Metin Kaya, Milas’ta açılacak ‘Umut Evi’ projesi hakkında bilgi verdi.

16.10.2015 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mehmet Ali Kariptaş, Elin Elimde Derneği Başkanı Serap Çebi ve yönetim kurulu üyeleri, Milas M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Metin Kaya, Milas'ta açılacak 'Umut Evi' projesi hakkında bilgi verdi.

Devletin sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütmesini önemsediğini belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, "Son birkaç yılda sosyal alanda devletimiz çok önemli adımlar attı. Bunlardan biri de engelli bireylerimizin ev ortamında bakımlarının sağlandığı Umut Evleri. Bakanlığımızın öncülüğünde başlatılan bu proje adı üstünde gerçekten engellilerimize umut ışığı olacak" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Milas'ta açılacak Umut Evi'nin tüm tefrişatını yapan Elin Elimde Derneği'nin yönetimine teşekkür eden Vali Çiçek, "Bütün kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz ve STK'larla engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak için çaba sarf etmeliyiz. Önce bireyi mutlu etmeliyiz. Çünkü mutlu birey huzurlu toplumu meydana getirir. Kimseyi birbirinden ayırt etmeden vatandaşlarımıza sevgiyle yaklaşmalıyız. Görevlerimizi gönüllülük ve sevgi esasına dayandırmalıyız. İlimizde engellilere yönelik yapılan çalışmalar ile bireyler arasındaki sevgi perçinlenecektir. Kaynaklarımızı engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak için kullanmalıyız" dedi.

Umut Evi Projesi ile engelli bireylerin küçük gruplar halinde bir apartman dairesinde veya müstakil bir evde diğer komşuları ile birlikte yaşamalarını sürdürmesinin daha yararlı olacağının düşünüldüğünü dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kariptaş, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde bakılmakta olan engelli bireylerden durumları uygun olanların, kuruluşların ek ünitesi konumunda olan "Umut Evi" olarak isimlendirilen evlerde, toplum yaşamına aktif katılımları sağlanarak, bakımlarının gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Milas Umut Evi'nin Muğla'daki ilk uygulama olacağını aktaran Kariptaş, "Yeniköy- Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü (YEAŞ) tarafından tahsis edilen lojman, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO)'nın katkıları ve Elin Elimde Derneği'nin tüm ev içi tefrişatını yapmasıyla Umut Evi'ne dönüştürüldü. Yapacağımız törenle hizmete açacağımız Umut Evi'nde 4 engelli çocuğumuz yaşamaya başlayacak" dedi.

Çocukların sosyal hayata entegre olmasını hedeflediklerini dile getiren Serap Çebi ise, "Bu gençlerin en büyük sorunu yaşıtlarıyla bir arada olamamalarından dolayı iletişim sorunu yaşamalarıdır. Amacımız, Umut Evleri'nde çocuklarımızın ev hayatına uyumları, istihdamlarının sağlanması nihai olarak da bağımsız yaşamaları ve aile olmalarının sağlanmasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Amir Çiçek ve Elin Elimde Derneği Başkanı Serap Çebi arasında Umut Evi Açılmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas'ta Umut Evi Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement