Milaslı Dağcılar, Türkiye'nin Zirvesine Tırmandı - Son Dakika
Yerel

Milaslı Dağcılar, Türkiye'nin Zirvesine Tırmandı

Milaslı Dağcılar, Türkiye\'nin Zirvesine Tırmandı

Türkiye’nin en yüksek zirvelerine tırmanış gerçekleştiren Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, kutlama yemeği düzenledi.

02.06.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en yüksek zirvelerine tırmanış gerçekleştiren Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, kutlama yemeği düzenledi.

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Milas Ticaret Odası Lokalinde kutlama yemeği düzenledi. Kulübün kuruluşunun kutlandığı buluşmada, müzik dinletisi ve kulübün faaliyetlerinde çekilmiş olan fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi izlendi.

Kulüp yöneticilerinin ve üyelerin katıldığı yemekte bir konuşma yapan MİDOSK Başkanı Baki Çetinkaya, kulübün kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Soma'da yaşanan facianın kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek sözlerine başlayan Çetinkaya; "Soma'da yaşamını yitiren işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı olanlara acil şifa ve geride kalanlara sabır diliyorum. Umarız böyle bir acıyı bir daha yaşamayız. Bugün bu konuşmayı kulübümüzün oluşmasında özveride bulunan kurucu arkadaşlarım adına yapıyorum. Bu nedenle, hiçbir beklenti içinde olmadan emek harcayan kulübün kurucularına, yönetimde bulunan arkadaşlarıma ve her zaman bizimle beraber olan doğa dostlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi.

"DOLU DOLU YILLAR GEÇİRDİK"

Oluşum olarak çok yoğun bir dönem geçirdiklerinin altını çizen Çetinkaya, doğa tutkunları olarak bir yandan dernekleşme, ardından kulüp olma faaliyetlerini hayata geçirirken, diğer yandan doğa yürüyüşleri, kamplar ve kültürel faaliyetleri aksatmadan gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye'nin yüksek zirvelerine tırmanarak Milas'ın adını zirvelere taşıdıklarını belirten Çetinkaya, "2010-2011 yılında Fesleğen yaylası ve Korucuk köyüne Orman İşletme Müdürlüğünün yer göstermesi ile yaklaşık 700 kişinin katılımı ile toplamda 8 bin adet fidan diktik. Yine 2011 yılında Milas Dağcılık olarak 'Köye Kütüphane ve Kitap Kampanyası' kapsamında Milas Bafa Mersenet köyüne açık kütüphane kurduk. Anadolu'da göçebe yaşamın son temsilcilerinden Sarıkeçililere destek olmak için Taşkent Sarıkeçililer 'Yayladan Zehile Göç' şenliklerine katıldık. Bunların yanında Milas Festivali'ne ve Milas Tarım Fuarı'na katılarak ilçemizdeki faaliyetlere katkıda bulunduk. Dağcılık faaliyetleri kapsamında da Antalya'da bulunan Kızlarsivrisi dağına çıktık. Geçen yıl altı dağcı arkadaşımızla, yurdumuzun zorlu ve teknik tırmanış gerektiren Niğde Büyük Demirkazık'ta zirve yaptık. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Dünya Barış Günü'nde Erciyes Dağı'na tırmanarak Milas'ın adını zirvelere yazdık" dedi.

Konuşmanın tamamlanmasının ardından, kulübün kurulmasında emeği geçen kurucu üyelere ve kulübün etkinliklerini medyaya taşıyan basın mensuplarına kulüp yönetimi tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milaslı Dağcılar, Türkiye'nin Zirvesine Tırmandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement