Milletin Meclisini Millet Yapar..." - Son Dakika
Politika

Milletin Meclisini Millet Yapar..."

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde zarar gören bölümlerinin onarımı amacıyla, "Milletin Meclisini Millet Yapar..." sloganıyla, TBMM ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) arasında protokol imzalandı.

24.08.2016 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde zarar gören bölümlerinin onarımı amacıyla, "Milletin Meclisini Millet Yapar..." sloganıyla, TBMM ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) arasında protokol imzalandı.

TBMM Tören Salonu'ndaki imza törenine, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, milletvekilleri ve GYODER üyeleri katıldı.

Törende konuşan Kahraman, davetlileri "Evinize hoş geldiniz, milletin evine hoş geldiniz." sözleriyle selamladı.

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece TBMM'de yaşananları anımsatan Kahraman, "40 yılı aşkın bir süre hazırlanan bir organizasyon. Bunu sade bir din görevlisinin yapması mümkün değil. Kurumlara sızılmış, askeriyeye, bürokrasiye, adliyeye sızılmış. FETÖ belası, Türkiye'nin büyümesini engellemek isteyen güçlerin oyuncağı olarak sahneye darbeyi koydu." dedi.

Darbe teşebbüsünden haberdar olduktan sonra abdestini alarak TBMM'ye geldiğini, Ankara'da bulunan 97 milletvekili ile TBMM Genel Kurulu'nu açtıklarını anlatan Kahraman, "Kaptanlar gemilerinde bulunmak zorundadır. Gemiyi önce fareler terk eder. Meclisimizi açtık, sabaha kadar, bombalar ve helikopterlerden yaylım ateşi altında biz, parti farkı gözetmeksizin hepimiz bayrağımızın, ay yıldızın altında bir araya geldik." diye konuştu.

Kahraman, darbe teşebbüsü sırasında Meclis'in sığınağının olmadığını anladıklarını, bombalarla zarar gören yerlerle birlikte bir sığınak yapımının da zorunlu olduğunu kaydetti.

Darbe girişiminin ardından, Meclis'te birçok yerli ve yabancı konuğu ağırladıklarını, son alarak ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'i bugün konuk ettiklerini vurgulayan İsmail Kahraman, şöyle devam etti:

"Bazıları geçmiş olsuna geliyor. 'Ne kadar kişi gözaltında, yargılamada adil olacak mısınız?' diye soruyorlar. Allahualem içlerinden 'ah bu kadar emek boşa gitti' diyorlardır. Desinler... Delil istiyordu Amerika, Genelkurmay Başkanımız, ABD Genelkurmay Başkanı ile beraber geldi. Amerika delil istiyor diye konuşuldu. Genelkurmay Başkanımız, 'delil benim... (isterseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile konuşturalım) dediler' dedi. Bugün Joe Biden'e söyledim, neyin delilini istiyorsunuz? Afganistan'dan İkiz Kuleleri yıkmak neyse, Pensilvanya'daki de o. Yarın size de sıkıntı olacaktır' dedim."

GYODER'e, Meclis'e yapacakları katkılar dolayısıyla teşekkür eden Kahraman, "50 milyon lira başlangıçtır sadece, yoğurdun mayası, o artacak. Muhteşem bir bir eser ortaya çıkacak. Tamirat, tadilat değil, ihya edeceğiz, kalıcı bir eser ortaya çıkartacağız." diye konuştu.

Kahraman, TBMM ile GYODER arasındaki anlaşmada katkısı bulunan AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan'a da emekleri için teşekkür etti.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik de Meclis'in zarar gören mekanlarını yapmaya talip olduklarını vurgulayarak, "Burada yapmak istediğimiz şey sadece inşaat, tamirat değil. Milli ve manevi duygular içinde burayı coşku içinde ele alacağız inşallah." dedi.

Çelik, dernek olarak Meclis'in onarımına 50 milyon lira civarında bir bütçeyle katkıda bulunacaklarını, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin de 30 milyon lira bütçeyle onarımda katkı sağlayacağını anlattı.

Çelik, "Onarım süresinde gece gündüz şevkle ve inançla çalışacağız. Bugün biz, milletimizin gönlüne tercüman olmak üzere, bu Meclis'i altından ve gümüşten yeniden yapmaya hazırız." diye konuştu.

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun da TBMM çatısı altında çok ulvi bir görev üstlenmiş olmaktan mutluluk ve onur duyduğunu belirterek, demokrasiye sahip çıkma direnişine, iş dünyası olarak ekonomiye sahip çıkarak, katkı gösterdiklerini anlattı.

Torun, GYODER Yüksek İstişare Kurulundan oy birliğiyle "Milletin Meclisini Millet Yapar..." düşüncesiyle TBMM'nin onarımına talip olduklarını ifade ederek, "Bu proje birlik ve bütünlüğümüz için sembolik bir değer taşımaktadır. Şehit olan tüm vatan evlatlarının fedakarlıkları karşısında küçük, sembolik bir değere sahip ve bunu bir vatan borcu olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kahraman, Çelik ve Torun, TBMM ile GYODER arasındaki protokolü imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletin Meclisini Millet Yapar...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Jandarma Er Yusuf Kara'yı eşiyle görüntülü konuşmada buluşturdu
    11:14 Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Jandarma Er Yusuf Kara'yı eşiyle görüntülü konuşmada buluşturdu

    Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanlığındaki iftar programında Mehmetçiklerle buluştu. Programda Jandarma Er Yusuf Kara'yı Ankara'da yaşayan eşiyle görüntülü konuşmada buluşturarak sürpriz yaptı.

  • TGC'den yerel seçimler öncesi açıklama: Gazetecilere engel olunmamalı, internet kesintisi önlenmeli
    11:12 TGC'den yerel seçimler öncesi açıklama: Gazetecilere engel olunmamalı, internet kesintisi önlenmeli

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), yerel seçimler öncesi yaptığı açıklamada, seçimlerin demokrasi şenliği ortamında geçmesinin önemine dikkat çekti. Açıklamada, gazetecilerin seçim sonuçlarını şeffaf bir şekilde aktarabilmeleri ve sözlü, fiziksel engellemeyle karşılaşmamaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, internet kesintisi için önlem alınması ve gazetecilerin çalışma güvenliklerinin sağlanması gerektiği belirtildi.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Günde 10 Durakta
    11:10 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Günde 10 Durakta

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, günde 10 durak noktasına uğrayarak seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bozbey, halkın coşkusunu görmekten güç alarak yorulmadan çalışacağını belirtti.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?
    11:05 Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?

    Romanya'da 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssünün kurulması planlanıyor. Romanya Hava Kuvvetleri 57. Üssü-Mihail Kogalniceanu genişletilecek ve yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Bu üste 10 bine kadar NATO askeri ve aileleri aynı anda kalabilecek. ABD, Romanya'yı NATO şemsiyesi altında merkez olarak kullanıyor ve üssün Karadeniz sahası ile Rusya ve Türkiye gibi ülkeleri izlemek için kullanıldığı düşünülüyor.

  • Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor
    11:01 Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor

    Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında, eski Sakarya emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10'u eski emniyet mensubu, 3'ü firari 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından 1 tanık dinlendi. Cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve firari 3 sanık hakkındaki yakalama kararının devamını talep etti. Firari sanıklar hakkındaki yakalama kararının devamına karar veren heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • CHP'li Milletvekili, Bursa Büyükşehir Belediyesi Personeline Zorunlu Miting Katılımını Eleştirdi
    10:56 CHP'li Milletvekili, Bursa Büyükşehir Belediyesi Personeline Zorunlu Miting Katılımını Eleştirdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının açılış töreni adı altında gerçekleştireceği mitinge, belediye personelinin katılımının zorunlu tutulması CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk tarafından eleştirildi. Öztürk, CHP'nin belediyeyi kazandığında böyle bir dayatmanın olmayacağını belirtti ve her personelin siyasi görüşünün emeğinin önüne geçemeyeceğini vurguladı.


Advertisement