Milletlerarası Anlaşma - Son Dakika
Güncel

Milletlerarası Anlaşma

Milletlerarası Anlaşma

ANKARA (AA) – Türkiye ile Belçika Fransız Toplumu arasında kültür, eğitim ve bilimsel araştırma alanında işbirliğini öngören anlaşma onaylandı.

04.10.2016 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (AA) – Türkiye ile Belçika Fransız Toplumu arasında kültür, eğitim ve bilimsel araştırma alanında işbirliğini öngören anlaşma onaylandı.

Brüksel'de 7 Haziran 2011'de imzalanan ve 10 Mayıs 2016 tarihli kanunla onaylanması uygun bulunan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Belçika Fransız Toplumu Hükümeti, Valonya Hükümeti ve Brüksel-Başkent Bölgesi Fransız Toplumu Komisyonu Heyeti Arasında Kültür, Eğitim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşması"nın onaylanması, Dışişleri Bakanlığının 21 Temmuz tarihli yazısı üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, Türkiye ve Fransız toplumu, plastik sanatlar alanında, sanatçılarının uluslararası sergi, bienal ve sempozyumlara katılımları, sergiler düzenlenmesini destekleyecek.

İki toplum, gösteri sanatları alanında sanatçılarının bir diğerinin ülkesinde düzenlenen uluslararası festivallere katılımları, festivaller dışında karşılıklı prodüksiyonların değişimi, sanatçı, sanat yönetmeni ve bu alanları temsil eden uzmanların değişimini teşvik edecek.

Taraflar, kendi medeniyet, dil ve edebiyatlarının daha iyi tanınmasını amaçlayan, yüksek öğretim dahil öğretim görevlilerinin gönderilmesi ve dil bursları verilmesi gibi girişimlere önem verecek.

Eğitim alanında da Türkiye ve yetki alanlarına göre Fransız toplumu, mali imkanları dahilinde uzman ve tecrübe değişimi, genel ve teknik eğitim alanlarında program, basılı yayın, bilimsel dergi ve istatistik değişimi, okul öncesi, orta öğretim, profesyonel ve teknik, ticari ve turistik eğitimi, yetişkinlerin eğitimi ve sürekli eğitim alanlarında deneyim ve belge değişimleri yapacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletlerarası Anlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement