Milletlerarası Anlaşmalar - Son Dakika
Güncel

Milletlerarası Anlaşmalar

Türkiye ile Azerbaycan arasında basın ve enformasyon alanlarında işbirliği protokolünün onaylanması hakkındaki karar yürürlüğe girdi.

26.10.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile Azerbaycan arasında basın ve enformasyon alanlarında işbirliği protokolünün onaylanması hakkındaki karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

25 Ekim 2011'de imzalanan ekli  "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti arasında basın ve enformasyon alanlarında işbirliği protokolü"nün onaylanması, Dışişleri Bakanlığı'nın 17 Eylül tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 30 Eylül'de kararlaştırıldı.

Taraflar arasındaki anlaşmayla, iki ülke ve halkları arasındaki dostluk bağlarını güçlendirip derinleştirme yönündeki ortak arzular ile bilginin serbestçe mübadelesinin, karşılıklı anlayışın güçlendirilmesinde önemli etken olduğu dikkate alınarak basın ve enformasyon alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Taraflardan biri sona erdirmek istemediği sürece kendiliğinden bir yıllık sürelerle uzatılması kararlaştırılan anlaşmaya göre, tarafların kamu iletişim kurumları Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Azerbaycan Devlet Telgraf Ajansı (AzerTAc) arasında ve istişare ve işbirliği desteklenecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletlerarası Anlaşmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement