Milletvekili Aday Listeleri Ysk'ya Sunuldu - Son Dakika
Politika

Milletvekili Aday Listeleri Ysk'ya Sunuldu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Trafolara kedilerin vesairelerin tırmanmadığı bir seçim dönemi geçiririz ümidiyle bekliyoruz" dedi.

07.04.2015 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Trafolara kedilerin vesairelerin tırmanmadığı bir seçim dönemi geçiririz ümidiyle bekliyoruz" dedi.

Partisinin aday listesini MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile YSK'ya sunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, çıkışta açıklama yaptı.

Listeleri eksiksiz teslim ettiklerini belirterek, sağlıklı bir seçim dönemi olmasını dileyen Öztürk, "Trafolara kedilerin vesairelerin tırmanmadığı bir seçim dönemi geçiririz ümidiyle bekliyoruz. Memleketimize hayırlı olsun" diye konuştu.

-"Yüzde 50 kadın temsiliyetini esas aldık"

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt de listeleri sunduktan sonra yaptığı açıklamada, yüzde 50 kadın temsiliyetini esas aldıklarını ve listelerinde 275 kadın aday bulunduğunu söyledi.

Yüzde 30 civarında genç aday bulunduğunu belirten Ürküt, çok sayıda engelli adaya da listelerinde yer verdiklerini bildirdi.

Ürküt, " Türkiye'nin bütün renkleri, farklı kimlikleri, inançları listelerimizde yer alıyorlar. HDP'nin farklılılığını bu listede de rahatlıkla bulabilirsiniz. Biz Türkiye'nin 8 Haziran'da yeni bir güne doğacağına inanıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu düşünüyoruz. Bu seçimin kilit partisinin, belirleyeninin HDP olduğunu sizler de biliyorsunuz, bütün kamuoyu biliyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekili Aday Listeleri Ysk'ya Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement