Milletvekili Ağbaba'dan 1 Yıllık Değerlendirme - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Ağbaba'dan 1 Yıllık Değerlendirme

Milletvekili Ağbaba\'dan 1 Yıllık Değerlendirme

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Temmuz 2012 ile Temmuz 2013 dönemi arasında yaptığı 1 yıllık çalışmalarını düzenlene toplantıda anlattı."Hesap veriyoruz" adı altında Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya CHP Malatya Milletvekili...

17.09.2013 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Temmuz 2012 ile Temmuz 2013 dönemi arasında yaptığı 1 yıllık çalışmalarını düzenlene toplantıda anlattı.

"Hesap veriyoruz" adı altında Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Parti Meclisi Üyeleri Gül Çiftçi ve Umut Akdoğan, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP'li belediye Başkanları, CHP'li belediye başkan aday adayları, parti yöneticileri ve partililer katıldılar.

Toplantını açılışında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, "Bir çok sorunun içinden çıkmaz bir hal aldığının farkındayız. Siyaset kurumuna karşı, siyaset yapanlara karşı toplumda ki güvensizlik her geçen gün belirginleşmektedir. Ama şuanda net olarak biliyoruz ki, toplumu bu hale şeffaf olmayan, hesap vermeyen baskıcı, dayatmacı bir anlayış getirdi. Bir tek çıkış yolu vardır, oda halkına hesap veren, şeffaf, düzgün, dürüst bir siyaset anlayışını hakim kılmaktır" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, Milletvekili Ağbaba'nın yaptığı uygulamanın siyasi yaşamda çokta örneğine rastlanılmayan ve herkese de örnek olmasını istediğini belirterek, siyasetin bu tür uygulamalardan uzak durduğunu belirtti. Özel, bu uygulamanın siyasi hayatta geleneksel olması temennisinde bulundu.

CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, ise Ecevit'in "Başak" adlı şiirini okuyarak "Bu satırları yazan önceki genel başbakanlarımızdan Bülent Ecevit, bu partiyi iktidara taşıdı. Eğer sizlerde genç siyasetçilere, veli Ağbaba gibi siyasetçilere sahip çıkarsanız, biz adım adım Anadolu'yu dolaşmaya devam edeceğiz ve ilk seçimde CHP'nin bayrağını başbakanlık binasına dikeceğiz" dedi.

Kürsüye çıkarak son 1 yıllık çalışmalarını anlatan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "12 Haziran Genel Seçimlerinin üzerinden 2 yıl geçti. Sizlere geçtiğimiz yıl ilkini sunduğumuz ve yaptığımız çalışmaları özetleyen "Şimdi hesap verme zamanı- 1 Yılın hesabını veriyoruz" başlıklı sunumuz ile, bu yıl yine karşınızdayız. Neden hesap veriyoruz? Neden halkımıza yaptıklarımızı anlatıyoruz? Çünkü demokrasiyi sadece 4 yılda bir ortaya konulan sandık anlayışının dışına çıkarmak istiyoruz. Çünkü halkın vekili her zaman halkının yanında olmalı, seçmenlere yaptıklarını ve yapamadıklarını anlatabilmeli diyoruz. İşte bu yüzden, "Şimdi hesap verme zamanı" toplantılarını mahallelerde ve köylerde de gerçekleştirip halkımıza verdikleri oyun hesabını sormaları için fırsat sunacağız. Onların yorumlarıyla, eleştirileriyle bir sonraki yıl kendimize yol haritası çıkaracağız. 'Şimdi hesap verme zamanı diyerek', İlçeleri,beldeleri, köyleri, çadırları, hastaneleri, mahalleleri dolaştık. Her gittiğimiz yerde buradaki gibi sunumlar gerçekleştiremedik ama, arkadaşlarımızın sizlere verdiği dergilerimizden dağıtarak 1 yıl boyunca yaptığımız çalışmalarla 1 yılın hesabını vermeye çalıştık. Ayrıca yıl içerisinde hemen hemen her hafta 4 günümüzü Malatya'da geçirerek sorunları yerinde tespit etmeye ve bu sorunlara çözümler üretmeye çalıştık. Temmuz ayındaki ziyaretlerimizle birlikte 1 yılda 317 köyümüze giderek halkımızın yanında olduk. Milletvekili adayıyken de, Milletvekili kimliğimle de gittiğimiz her yerde, Malatya'nın ve Malatyalıların Milletvekili olacağımı, partimize oy versin-vermesin herkesin meclisteki sesi olacağımızı, kişinin dili, dini, mezhebi, etnik kimliğinin, hiçbir zaman insan kimliğinin önüne geçmeyeceğini ifade ettik.2 yıllık çalışmalarımız boyunca bu sözümüzü layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Mazlumdan ve mağdurdan yana siyaset anlayışıyla hareket ederek nerede bir sorun varsa oraya gitmeye gayret ettim. Uludere'den, Reyhanlı'ya, Sivas'tan Başbağlar'a, Urfa'dan Tekirdağ'a daima halkımızın yanında olduk. Frankfut'tan, Zürih'e yurt dışında da partimizi ve Malatyamızı temsil ettik.Yurt dışında partimiz tarafından düzenlenen panellere hemşerilerimiz tarafından düzenlenen etkinliklerinde katıldık. Uçak yolculuklarımız ile 71 bin 908 kilometre toplamda ise 122 bin kilometre yol kat ettik" şeklinde konuştu.

Ağbaba şunları söyledi, "Fenerbahçe davasından, Cübbeli Ahmet Hoca'ya, KESK'li öğretmenlerden Redhack tutuklularına kadar tamamı hukuksuzluk kokan, tamamı siyasi hınç alma anlayışıyla gerçekleştirilen davaları takip ettik. Tutukluları dinledik. Duyduklarımızın ardından bırakın Milletvekilliğini, insanlığımızdan utandık. Bu ziyaretleri gerçekleştirdikten sonra, her cezaevi çıkışında ülkemizdeki hukuk sistemine ve adalet anlayışına olan inancımı bir kez daha sorgulamak zorunda kaldım. Meclis genel kurulunda kürsüyü en çok kullanan milletvekillerinden biriyim. 1 Ekim 2012- 14 Temmuz 2013 tarihleri arasında 104 kez konuşma yaparak hem Malatya'nın sorunlarını ülke gündemine taşıdım, hem de Türkiye geneliyle ilgili değerlendirmelerde bulundum. Malatyalı kayısı üreticisinin çilesini de, köle düzenin bir parçası olan taşeron ve geçici işçilerin sorunlarını da gündeme getirdim. Yaylada yaşam mücadelesi veren üreticiler, Kürecik'te ki füze kalkanı, kentsel dönüşüm mağdurları, elektrik çilesi bitmeyenler, teşvik isteyen işverenler, sayıları 30 bine dayanan işsizler, haksızlığa uğrayan Malatya'nın futbol takımları konuşmalarımızda yer buldu. Kavacık'taki köylülerin evleri başlarına yıkılmasın, Arguvan'da öğrenciler kömürlükte yemek yemesin, Ulupınar'da insanlar susuzluktan dolayı göç etmesin, Arapgir'in, Doğanyol'un, Darende'nin, Hekimhan'ın sağlık sorunları çözülsün istedik. Kızılhisar'dan, Cafana'ya, Tohma'dan, Sofular'a, Doğanyol'dan, Pütürge'ye Malatya'da ki tüm sorunları takip edip, meclis gündemine getirdik. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl özellikle kayısı konusunda yaşanılan olumsuzlukların çözümü için önemli girişimlerde bulunduk. Mart ve Nisan aylarında meydana gelen don ve dolu nedeniyle Malatya ekonomisinin ana kaynak noktası olan kayısı büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Üreticilerin zararlarının karşılanmasını, banka ve kooperatiflere olan borçlarının silinmesini, fındıkta olduğu gibi üreticilere alan bazlı gelir desteği verilmesini, televizyonlarda kamu spotu yayınlanmasını gündeme getirdik. Kanun teklifleri, araştırma ve soru önergeleri vererek konunun takipçisi olduk.Meclis genel kurulunda kayısının sorunlarını anlamak istemeyenlerin bile kafasına kayısıyı kazıdık. İktidar vekilleri ise her zaman olduğu gibi kayısı konusunda da körleri sağırları oynadılar."

Ağbaba konuşmasını şöyle sürdürdü; "Yasama faaliyetlerimizi de aralıksız devam ettirdik.

138 soru önergesi, 14 Kanun teklifi, 7 Meclis Araştırması olmak üzere toplam 407 önergeyle bu alanda da görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın zehirlenmesi, Hamido'nun katledilmesi, kayısı üreticilerinin sorunları, HES'lerin çevreye zararları, Malatya Belediyesi asansör yönetmeliği, çevre düzeni planı, taş ve maden ocaklarının doğayı katletmesi, meraların peşkeş çekilmesi, taşımalı eğitim, 2 devlet hastanesinin yıkılıp yerine 1 hastane yapılması gibi Malatya'nın öne çıkan sorunlarını araştırma ve soru önergelerimizle gündeme getirdik. Hem yaygın basın hem de yerel basın yayın kuruluşları yaptığımız faaliyetlere geniş yer verdi.1 yıl içerisinde 37 farklı yaygın televizyon kanalında toplam 879 kez, gazetelerde ise 2 bin 308 kez yer bulduk. Buradan bir kez daha basın yayın kuruluşlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Gittiğimiz her yerde halkın sitemlerini, haykırışlarını dinliyoruz. ve CHP'ye ne kadar büyük bir yöneliş olduğunu görüyoruz. 2014 yılı Türkiye'nin geleceği için çok önemli bir yıl. Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler, AKP'ye ders vermek için büyük bir fırsat. Bu nedenle önümüzdeki aylar hepimizin her zamankinden daha çok çalışması gereken aylar. Tüm örgütümüz el ele vererek Malatya'da çok büyük başarılara imza atacak. Buna hepimiz yürekten inanıyoruz. Bu süreçte de, 2 yıldır yaptığımız gibi her hafta sizlerle birlikte olacağız. Birlikte İlçe ilçe, mahalle mahalle dolaşıp halkımıza doğruları anlatacağız. Tüm adaylarımızın yanında, onlarla birlikte Malatya'yı karış karış dolaşıp, seçim çalışmalarına katılacağız." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Ağbaba'dan 1 Yıllık Değerlendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement