Milletvekili Aydın'dan Kaymakam Günlü'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Aydın'dan Kaymakam Günlü'ye Ziyaret

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü'yü makamında ziyaret etti.

04.02.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü'yü makamında ziyaret etti.

Aydın, ziyarette Meclis'te yaptıkları çalışmalar ve hükümetin yatırımları hakkında bilgi verdi. Plan ve Bütçe Komisyonunda görev aldığını belirten Aydın geçici bütçeyi yaptıktan sonra 4 torba kanunu geçirdiklerini anlattı. Aydın, "Bunların içinde asgari ücretin yükseltilmesi, gübre ve yemde KDV'nin düşürülmesi, astsubay ve polislerimizin durumunun düzeltilmesi gibi seçim öncesi söz verdiğimiz kısa vadeli projelerimizin hepsini kanunlaştırdık. Arkasından da 2016 yılı bütçe görüşmelerine başladık" diye konuştu.

Rusya ile yaşanan gerginlik sonrası Antalya'da hem turizm hem de tarım sektörünün etkilendiğine işaret eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi yaşanan olaylar en çok Antalya'mızı etkiledi. Hem yaş sebze meyve üzerine hem de turizmden dolayı direkt bizim bu bölgeyi vuruyor. Özellikle Antalya'nın Kemer ilçesi ve Alanya'nın Konaklı bölgesinde büyük kayıp var. Çünkü Rus turistlerin çoğunluğu bu bölgelerde tatil yapıyordu. Bunlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Turizm Bakanımız 3 sefer Antalya'ya geldi. Sektör temsilcileriyle görüşüldü, çalıştay yapıldı. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor."

Ziyarette bir gazetecinin "Manavgat'ı il yapma konusuyla çalışmalarınız olacak mı?" sorusu üzerine Aydın, hükümetin henüz gündeminde böyle bir konunun bulunmadığını, aksine bazı küçük illerin birleştirilmesinin düşünüldüğünü kaydetti. Antalya'nın, Türkiye'nin 5'inci büyük şehri olduğuna değinen Aydın, "Eğer turizm sektörü bu şekilde hızlı büyürse zaten Antalya, Bursa'yı geçerek 4'üncü büyük şehri olacak ve belli bir süre sonra da İzmir'i de geçebilir. Manavgat da bu çevrede en büyük ilçelerden birisi olacak" dedi.

Bir gazetecinin de elektrik faturalarının yüksek gelmesiyle ilgili sorusuna da cevap veren Aydın, "Önceki hafta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığımız kahvaltılı toplantıda elektrik kesintileri ve trafo yetersizliği gündeme gelmişti. Şimdi bu hafta geldiğimde de en çok faturaların yüksek olması konuşuluyor. Tabi elektrik dağıtımı özel firmalarda olduğu için belli prosedürlerini bilmiyoruz. Biz il yönetimi ile değerlendirip ve bunun çözümüyle de ilgili Ankara'ya konuyu ileteceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Aydın'dan Kaymakam Günlü'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement