Milletvekili Başer, Cezaevi İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Politika

Milletvekili Başer, Cezaevi İnşaatında İncelemelerde Bulundu

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ve AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, yapımı süren yeni cezaevi inşaatında incelemelerde bulundu.

23.03.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ve AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, yapımı süren yeni cezaevi inşaatında incelemelerde bulundu.

Müteahhit firma görevlilerinden bilgi alan Başer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat'a devlet yatırımlarının aratarak devam ettiğini söyledi.

Yeni cezaevi inşaatın hızla sürdüğünü ifade eden Milletvekili Başer, "74 milyon liraya ihale edilen proje 2017 yılında tamamlanacak. Cezaevinin kapalı kısımda 3 bin, açık kısımda ise bin hükümlü ve tutuklu kalabilecek. Yine burada bin personel ve 500 civarında asker bulunacak. Bu da Yozgat ekonomisine ve esnafına büyük gelir kaynağı oluşturacaktır. İnşaat hızla sürüyor ve öngörülen tarihten önce tamamlanacak. Bu binaların ilimize yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi

Başer, Cezaevinin yapıldığı alanın daha önce havaalanı yeri olarak belirlendiğini hatırlatarak, "Burası yıllardır boş duruyordu. Şimdi burası cezaevi ile değerlendirdi. Havaalanı yeri ise Çalatlı köyü yakınlarında belirlendi. Havaalanı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz da cezaevi ve lojman inşaatının hızla sürdüğünü belirterek, "İnşaatımızın öngörülen süreden yaklaşık 7-8 ay önce teslim edilmesi hedefleniyor. Çalışanlarımız büyük bir emek veriyorlar. Yağmur, çamur demeden son hızla inşaatı tamamlamaya çalışıyorlar. Burası öngörülenden daha önce bir tarihte faaliyete geçerse, devletimize, bakanlığımıza, Yozgat'ımıza çok daha büyük bir hizmeti zamanından önce almış olacağız. Bu da bizi sevindirecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekili Başer, Cezaevi İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement