Milletvekili Bircan, Kiraz Üreticisini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Bircan, Kiraz Üreticisini Ziyaret Etti

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Enez'in Çeribaşı köyünde kiraz üreticisini ziyaret etti.

29.06.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Enez'in Çeribaşı köyünde kiraz üreticisini ziyaret etti.

Kiraz ağacı dikili alanları inceleyen Bircan, üreticinin istek ve sıkıntılarını dinledi.

Bircan, ziyaretinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kirazların bu yıl ağaçta kaldığını ve satılamadığını söyledi.

Üreticinin mağdur olmaması için ticaret odası başkanlarıyla görüşeceğini belirten Bircan, "Kirazın satılması için yeni pazarlara açılmalıyız. Bölgemizin marka olma yolunda çalışmaları bulunan meşhur Çeribaşı kirazı maalesef dalında kalmış. Bizim görevimiz çiftçimizin, köylümüzün mağdur olmasını önlemek. Yeni pazarlar yaratarak, kirazın satılması için çalışmalara başladık. Ticaret odası başkanları ile görüştüm. Onların desteğiyle çiftçimizin kirazının tüketilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Üretici Ahmet Karaca ise ayçiçek ve buğday yerine kiraz üretimine yöneldiklerini söyledi. Bu yılki iklim şartları dolayısıyla kirazın bol olduğunu belirten Karaca, "Her yıl sattığımız kirazımıza bu yıl pazar bulamıyoruz. Bahçeden kilogramı 2 liraya kiraz almak isteniyor. Oysa, bizim kirazlarımız piyasada 5 - 10 lira arasında satılıyor. Bize ne devlet, ne yetkililer sahip çıkıyor. Kaderimize terk edildik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Bircan, Kiraz Üreticisini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement