Milletvekili Birkan, Mazlumder Üyeliğinden İstifa Etti - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Birkan, Mazlumder Üyeliğinden İstifa Etti

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

12.08.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Birkan, yazılı açıklamasında, MAZLUMDER'in, 28 Şubat sürecinin zorlu günlerinde insan hakları ve özgürlüklerin korunması için çaba gösterdiğini, dik duruşuyla dikkatleri çektiğini belirtti.

Derneğin o dönemde duruşu, misyonu ve mücadele metotlarıyla örnek alınacak tutum ve davranışlarda bulunduğunu, zor günlerde milyonların umut kaynağı olduğunu, zulme karşı direnişin sembolü olarak ortaya çıktığını ifade eden Birkan, şunları kaydetti:

"Bugün gelinen süreç itibarıyla MAZLUMDER, haktan, adaletten ve mazlumdan yana olma şiarını kaybetmiştir. Dernekte uzun süredir beklediğimiz düzelme gerçekleşmemiş, yapılan hatalar giderek derinleşmiştir. Dernek içerisindeki istişare kültürü terk edilmiş, üyelerin düşünceleri yok sayılmıştır. Zaman içerisinde meydana gelen fikir ayrılıkları bugün itibarıyla iyice belirginleşmiş ve yol ayrımı noktasına gelmiştir. Kuruluşundan itibaren aktif görev aldığım MAZLUMDER, temel değerlerinden uzaklaşmış, kuruluş amacından sapmış, bambaşka bir kulvara girmiştir. İlkeli bir tavır ortaya konulması gereken bölgesel ve ulusal birtakım gelişmelerde kendinden beklenen duruşu sergileyememiştir. Son terör olaylarına ilişkin tutumu ise açık bir akıl ve vicdan tutulmasının eseridir. Kuruluş gayesinden uzaklaşan MAZLUMDER ile gönül ve ideal birlikteliğim kalmadığından üyelikten istifa ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Birkan, Mazlumder Üyeliğinden İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement