Milletvekili Çakırözer Çifteler'den Sağduyu ve Kardeşlik Çağrısı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Çakırözer Çifteler'den Sağduyu ve Kardeşlik Çağrısı Yaptı

Milletvekili Çakırözer Çifteler\'den Sağduyu ve Kardeşlik Çağrısı Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Çifteler’de esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi, terörü lanetlerken sağduyu ve kardeşlik çağrısı yaptı.

11.09.2015 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Çifteler'de esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi, terörü lanetlerken sağduyu ve kardeşlik çağrısı yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çifteler Koordinasyon Sorumlusu Sebahattin Çarkacı ve CHP Çifteler İlçe Başkanı İdris Karakaş ile birlikte Çifteler'de temaslarda bulunan Çakırözer, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK ile girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Tufan'ın ailesini ziyaret etti. Çakırözer daha sonra Çifteler Kaymakamı Süleyman Çelebi ve ilçenin AKP'li Belediye Başkanı Metin Özen'i makamlarında ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı, Meclis çatısı altında Çifteler için gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduğunu iletti.

SAĞDUYU VE KARDEŞLİK ZAMANI

Ziyareti sırasında pazar esnafı ve yurttaşların artan terör olaylarından kaygılı görüşlerini de dinleyen Çakırözer şu değerlendirmeleri paylaştı:

"Demokrasinin yaşayabilmesinin temel koşulu meselelerin silah yoluyla, terörle değil siyaset yoluyla konuşulabilmesidir. Bu yüzden teröre hep birlikte ve yüksek sesle karşı çıkmalıyız. İşte Çiftelerli Muhammet kardeşimizi, Eskişehir'den Mustafa kardeşimizi teröre kurban verdik. Teröre karşı demokratik tepkilerini çok haklı biçimde gösteren hemşerilerimizin siyasi partilere, onların temsilcilerine ve çalışma mekanlarına yönelik şiddet eylemlerinden kaçınması gerektiğine inanıyoruz."

Eskişehir'in birlikte yaşamanın örnek kenti olduğunu anımsatan Çakırözer, "Son günlerde şehrimizde özellikle kardeşliğimizi hedef alan provokasyonlara karşı da çok dikkatli olmamız gerekir. Vatandaşlarımızın etnik kökenlerine bakılarak ayrımcılık yapılması asla kabul edilemez. Türk, Kürt, Laz, Çerkez tüm vatandaşlarımızın kardeşçe yaşadığı bir ülkeyiz biz. Tüm Eskişehirlilere teröre karşı haklı demokratik tepkilerini gösterirken provokasyonlardan uzak durmaları, sağduyu ve kardeşlik çerçevesinde bu tepkilerini barışçıl biçimde göstermeleri çağrısı yapıyoruz."

CİZRE'DE KANTON DA OLMAZ, KAPATMAK DA OLMAZ

Cizre;de bir haftadır uygulanan sokağa çıkma yasağı hakkında da görüşlerini Çifteler'de görüştüğü esnaflarla paylaşan Çakırözer, "Hiçbir devlet ülkesinin bir bölümünde silah zoruyla kanton ya da özerk yapı oluşturulmasına izin vermez. Ne Cizre'de ne de ülkemizin başka bir bölgesinde böyle bir yapılanmaya izin verilemez. İlçelerimizin silah deposu haline getirilmesi, yollarına mayın döşenerek askerlerimizin canına kıyılmasına CHP de karşıdır. Bunun engellenmesi için her türlü önlem alınmalıdır. Ancak bu güvenlik önlemleri alınırken sivil yurttaşların zarar görmemesi en büyük öncelik olmalıdır. Cizre'de bir haftayı bulan sokağa çıkma yasağı kabul edilemez. Hele hele bu ilçemize hükümetin iki bakanının ve seçilmiş milletvekillerinin, gazetecilerin, STK'ların ilçeye girişine izin verilmemesi kabul edilemez. Yapılması gereken kamuoyuna Cizre'de ne tür güvenlik önlemlerinin alındığına şeffaf, doğru ve dürüst şekilde kamuoyuna aktarılmasıdır. Cizre'nin dünyaya, Cizrelilerin evlerine kapatılması tam da terör örgütünün istediği sonucu sağlar. Yani devlet ile vatandaşlarını karşı karşıya getirir" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Çakırözer Çifteler'den Sağduyu ve Kardeşlik Çağrısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement