Milletvekili Çakırözer, Kullanmadıkları Su İçin İcraya Verilen Köylüleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Çakırözer, Kullanmadıkları Su İçin İcraya Verilen Köylüleri Ziyaret Etti

Milletvekili Çakırözer, Kullanmadıkları Su İçin İcraya Verilen Köylüleri Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Sarıcakaya İlçesi Beyköy Mahallesi’nde kullanmadıkları su yüzünden borçlu çıkarılan, icraya verilen ve mallarına haciz konulan köylüleri ziyaret etti.

25.12.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Sarıcakaya İlçesi Beyköy Mahallesi'nde kullanmadıkları su yüzünden borçlu çıkarılan, icraya verilen ve mallarına haciz konulan köylüleri ziyaret etti.

Çakırözer, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerine yaptığı ziyaret sırasında, Sulama Birliği tarafından borçlarını ödemediği gerekçesiyle icraya verilen ve evlerine, tarlalarına haciz konulan Beyköylü çiftçilerle de bir araya geldi.

Ziyaret sırasında konuşan mağdurlar, zamanında Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından köylülerin tarlalarını sulaması amacıyla kurulan kanalların daha sonra kooperatiflere ve birliklere devredildiğini belirtti. Çiftçiler ayrıca, daha sonra kanalların bakımsız kaldığını, tarlalarında sağlıklı sulama yapamadıkları için kendi imkanları ile tarlalarını sulamaya başladıklarını ifade etti. Orta Sakarya Sulama Birliği'nin 2000 yılından sonra sulama pompalarını kapattığını ve birliğe üye olanlardan kullanmadıkları hizmetin parasını almaya çalıştığını ifade eden köylüler, Çakırözer'den destek istedi.

Köylülerin ellerindeki borç, icra ve haciz belgelerini inceleyen Çakırözer, çiftçilere hukuk yoluna başvurarak sulama birliğinden bu borcun gerekçesini sormaları tavsiyesinde bulundu. Çakırözer, Beyköy'lülerin hukuk mücadelesinde yanlarında olacağını ve gerekirse konuyu TBMM gündemine taşıyacağını belirtti. Çakırözer, Sulama Birliği'nin tavrını kabul edilemez olduğunu belirterek şu değerlendirmeleri yaptı:

"Sulama Birliği bir hizmet vermemesine karşılık köylülere borç çıkarmış. Onlar da böyle bir hizmet almadıkları için bu borcu ödemek istemiyor. Birlik bu borcun gerekçelerini izah etmek yerine gidip köylülere icra göndermiş ve hatta evleri ve arabaları üzerine haciz koydurmuş. Bu kabul edilemez. Bu konuda bir hukuk mücadelesi verilmesi gerekli. Birlik aleyhine açılmış olan bir dava var. Hem o davanın takibi hem de yeni davalar açılarak köylülerin hakkının hukukunun korunması konusunda çiftçilerimizin yanında olacağız." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Çakırözer, Kullanmadıkları Su İçin İcraya Verilen Köylüleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement