Milletvekili Çalık'tan Halk Günü Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Çalık'tan Halk Günü Toplantısı

Milletvekili Çalık\'tan Halk Günü Toplantısı

AK Parti’de uzun zamandır ara verilen Halk Günü uygulaması yeniden başladı.

22.01.2016 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'de uzun zamandır ara verilen Halk Günü uygulaması yeniden başladı. Halk Gününün ilk konuğu olan Milletvekili Öznur Çalık, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Toplantıda ilk olarak söz alan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, uzun zamandır ara verdikleri uygulamayı yeniden hayata geçirdiklerini ve ilk olarak da, 'Öznur Çalık ile Halk Günü' uygulamasını başlattıklarını söyledi. Kahtalı, bundan sonra her Cuma halk günü uygulamanın gerçekleştirileceğini ifade etti. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise "Vatandaşımızın Ankara'ya taşınmasına engel olmak ve Malatya'daki kardeşlerimizin yorulmasına engel olmak için nöbetçi vekil uygulamasını başlatmıştık. 7 Haziran'dan sonra buna devam ettik. 1 Kasım'dan sonra da yani inşallah bundan sonra da bu devam edecek ve her hafta bir milletvekilimiz Malatyalı vatandaşlarımızla buluşacaklar" diye konuştu. Yarı yıl tatiline giren öğrencilere başarılar dileyen Çalık, "Karnenin durumu ne olursa olsun, hepimizin çocukların ya da kendimizin karnelerinin ne olduğunu biliyoruz. Çocukların almış oldukları karneler hayırlı uğurlu olsun. Anneler ve babalar da kesinlikle karnelerdeki zayıflar için evlatlarını üzmesin" ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terör saldırılarına da değinen Çalık, "Maalesef bugün, çocuklarımızın karnelerini aldığı gün okul bahçesine yapılan saldırı neticesinde evlatlarımız yaralanmıştır. Bu terör eylemlerini bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine sıkılan her kurşunun önüne göğsümüzü siper etmeye hazırız. Terör eylemlerinin sonuna gelene kadar biz mücadelemizi devam ettireceğiz. Sonrasında yeniden bir yapılanma başlatacağız. Terör örgütleri Türkiye'nin birliğine kurşun sıkıyor. Bir kez daha terörü lanetliyoruz" dedi. 1 Kasım seçimleri öncesi verdikleri vaatlerin birçoğunu gerçekleştirdiklerini belirten Çalık, "Asgari ücret noktasında vermiş olduğumuz sözü tuttuk ve bin 300 TL yaptık. AK Parti söyler ve yapar. Yem ve gübrede KDV'yi kaldırdık. Tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerine aylık 100 lira zam yaptık. Üniversite öğrencilerimizin bursunu 400 TL'ye çıkardık. Öğretmenlerimize 30 bin atama sözü vermiştik. Şimdi 37 bin tane kadro açıldı. Emniyet mensuplarımızın tazminat oranlarını yüzde 25 oranında arttırdık. Dün torba yasamızı Meclisten geçirdik ve kadınlarımıza yönelik çok önemli konular vardı. Özellikle doğum sonrası çalışma konusunda yarı zamanlı çalışma noktasında çok önemli işlere imza attık. Bir çocukta 2 ay, 2 çocukta 4 ay, 3 çocukta 6 ay olmak üzere yarı çalışma izinlerini gerçekleştirdik. Aynı zamanda ilköğretime başlayacak çocuklarımızın anne babalarının izinli sayılması için de düzenlemeyi Meclisimizden geçirdik. Evlat edinen anne babalara da daha fazla kolaylık için onlara da aynı imkanlardan istifade etme imkanlarını sağladık. Doğum sonrası ücretsiz izin konusunda da inşallah düzenlemelere devam edeceğiz. Kadınlar için özel sektörde çalışanlar adına düzenlemelerimiz de yapacağız. Kendi işlerini kuracak olan gençlerimize 50 bin TL hibe, 100 bin TL sıfır faizli kredi ve girişimci gençlerimizin vergiden muafiyeti dahil olmak üzere bizim yapmış olduğumuz çalışmalar içerisinde" diye konuştu.

Önlerindeki hedefin yeni bir Anayasa olduğunu kaydeden Çalık, yeni anayasa ile başkanlık sisteminin getirilmesi gerekliliğini ifade etti. Çalık, "Yeni anayasamız ile birlikte Allah nasip ederse başkanlık sistemini mutlaka ülkemize getirmek zorundayız. Parlamenter sistemin çöktüğü bir dönemdeyiz. Bunun en önemli göstergesi 7 Haziran seçimleridir" diye konuştu. AK Parti olarak Malatya içinde çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Çalık, ikinci üniversite için adımların atıldığını ve bunun aynı sıra yeni yatırımların da kente kazandırılması noktasında mücadele edeceklerini söyledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Çalık'tan Halk Günü Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement