Milletvekili Erdoğan Ahilik Haftası Mesajı - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Erdoğan Ahilik Haftası Mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ahilik Haftası kutlama mesajı yayımladı.

21.09.2014 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ahilik Haftası kutlama mesajı yayımladı.

Erdoğan mesajında, sevgi, hoşgörü, çalışkanlık, yardımseverlik, dürüstlük ve tok gözlülük anlayışıyla, esnaf ve sanatkarlar arasında kurulmuş olan ahilik müessesesinin bu önemli değerlerin yaşatılmasında ve yaygınlaştırılmasında büyük bir önem arz ettiğini belirtti.

Ahilik kültürünün günümüzün meslek birliklerine, sendikaları ve esnaf odalarına da öncülük ettiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ahi kurumunun yönetimindeki fertler; çalışma, bilgi, akıl, ahlak gibi kavramların bilinci içerisinde toplumsal hayatın kuvvetlenmesinde önemli rol üstlenmişler. Ahiliğin gücünü ve etkisini günümüze kadar sürdürmüşlerdir.

Sivil toplum örgütlerinin ve kurumlarının oluşmasında toplumun kültürel değerleri önemli yer tutar. Örgütlerin kuruluşunda ve işleyişinde kültürel değerlerin etkisi göz ardı edilemez."

Ahiliğin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatımızda önemli bir yeri ve önemi olduğunu öne süren Erdoğan, "Ahilik sözde değil, özde bir olabilmektir. Hepimiz böyle bir birlikteliği inşa etmenin gayretinde olmalıyız" dedi.

Türk geleneği olan bu kurum ırk, din ve sınıf ayrımı yapmadan bu coğrafyada yaşayan herkese elini ve gönlünü açtığını ifade eden Erdoğan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Tüm bu güzellikleri yaşatma adına bugün de özünde aynı meziyetleri taşıyan esnaf ve sanatkarlarımız eli ile varlığını sürdüren bu kültürümüzü daha da ileriye taşımalıyız. Millet olarak Ahi Evran muhabbetiyle birbirimizi kucaklamalı, sanayide ve ticarette de doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden dünya milletleriyle yarışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere bütün halkımızın Ahilik Kültür Haftası'nı kutluyorum." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Erdoğan Ahilik Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement