Milletvekili Erdoğan'dan Bankalara Çağrı - Son Dakika
Politika

Milletvekili Erdoğan'dan Bankalara Çağrı

Milletvekili Erdoğan\'dan Bankalara Çağrı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, son dönemlerde sanayicilere kredi veren bankaların bu kredileri geri çağırdığı yönünde duyumlar aldıklarını söyleyerek, bankaların ekonomik istikrarı desteklemesini istedi.

05.11.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, son dönemlerde sanayicilere kredi veren bankaların bu kredileri geri çağırdığı yönünde duyumlar aldıklarını söyleyerek, bankaların ekonomik istikrarı desteklemesini istedi.

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada, son dönemlerde sanayicilerin ortak probleminin bankaların verdikleri kredileri geri çağırması olduğunu ifade etti. Bu durumu ekonomik istikrara gem vurma çabası olarak değerlendiren Erdoğan, bazı devlet bankalarının da özel bankalardan daha yüksek faizlerle kredi verdiği yönünde iddialar olduğunu ifade etti. İddiaları mercek altına alacaklarını belirten Erdoğan, " Türkiye'de Allah'a çok şükür 1 Kasım itibarıyla güçlü bir siyasi irade hakim olmuştur. Güçlü siyasi irade ekonominin en büyük güvencesidir. Gerek seçim öncesi gerekse seçim sonrası sanayici ve iş adamlarımızdan bize intikal eden en büyük sorunun Organize Sanayi Bölgesinde ki sanayicilerimizin, bazı bankalardan kullandığı kredilerin vadesi gelmeden geri çağrılması yönünde oldu. Türkiye'de 7 Haziran'dan sora yeniden huzur ve istikrarın hakim olduğu bir ortamda bankacılarında dikkat etmesi, sanayicileri ve beraberinde yeni yatırımları zora sokacak şekilde kredi çağırma olaylarından vazgeçmesi gerekiyor. Diğer taraftan bazı devlet bankalarının kredi faizlerinin özel bankaları da geçtiğini anlatan sanayicilerimiz oldu. Bunları elbette mercek altına alacağız ve bu konunun takipçisi olacağız. Gaziantep birçok alanda olduğu gibi sanayi alanında da Türkiye'nin göz bebeği ve lokomotifidir. Bu geçiş sürecinde bankaların izlemesi gereken politika sanayicilerin önünü açıp, ucuz faizli kredi destekleri sağlamalarıdır. Gaziantep sanayicisinin mali raporları ve teknik analizleri son derece güçlüdür. Bunu da tüm bankaların kredi departmanları bilmektedir. Türkiye bankacılık sistemi de Ak Parti'den önce fona devir etmelerle birlikte çok büyük zararlar çekmişti. Bugün hem teknik verileri çok iyi, hem de para kazanıyorlar. Bu kazandıkları paranın büyük kısmını da sanayicilerden kazandıklarını unutmamalıdırlar" dedi.

Erdoğan, "Bankalar, Türkiye'de ekonomik istikrarın sağlanmasını desteklemeli. Aksi bir durumda yani bankaların sanayicilerin gelişmesine gem vurmamalıdır. böyle bir çaba varsa buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinde halktan büyük destek alan AK Parti'nin hem terörü bitirecek, hem de Türkiye'nin 2023 hedeflerinde koyduğu 500 milyar ihracata ulaştıracak gücü olduğunu kaydetti. AK Parti'nin beyannamesinde açıkladığı taahhütleri yerine getirme kapasitesine sahip olduğunu da vurgulayan Erdoğan, konuyu ilgili bakanlıklara taşıyarak en kısa zamanda sorunların çözümü için çalışacağını da sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili Erdoğan'dan Bankalara Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement