Milletvekili Erdoğan, Kitap Fuarındaki Söyleşiye Katıldı - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Erdoğan, Kitap Fuarındaki Söyleşiye Katıldı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Kitap Fuarı'nda şef Tahir Tekin Öztan'ın söyleşisine katıldı.

09.05.2016 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Kitap Fuarı'nda şef Tahir Tekin Öztan'ın söyleşisine katıldı.

Erdoğan, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odasının desteğiyle düzenlenen fuar ziyaretindeki konuşmasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in büyük emekleri ve çabaları sonucu Gaziantep'in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na girdiğini hatırlattı.

Bu süreçte yöresel yemek kültürünün kitaplaştırılması ve gelecek nesillere aktarılmasın da çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, Tahir Tekin Öztan'ın kaleme aldığı yemek kitaplarıyla yaşayan kültürlerin gelecek nesillere taşınmasında önemli bir köprü oluşturduğunu aktardı.

Öztan'ın Gaziantep'in kültürel yapısına önemli hizmetler sunduğunu ifade eden milletvekili Erdoğan, Şirehan ve Yemişhan'ın restore ettirilmesinin ardından düzenlenen Şire festivalleriyle Gaziantep'in geleneksel yapısına bir farkındalık kazandırıldığını belirtti. Erdoğan, Öztan'ın yöresel yemek kültürünü kapsayan kitap çalışmalarının da önemli olduğunu aktardı.

"Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri" ve "Gurme Kent Gaziantep Mutfağı ve "Bir Lezzet Cenneti Gurme Kent Gaziantep Mutfağı" kitaplarının Gaziantep mutfağının geleceğe taşınmasında önemli rol oynayacağına inandığını belirten Erdoğan, Öztan'ın yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmalarını da takdirle izlediğini ifade etti.

Tahir Tekin Öztan da "Bir Lezzet Cenneti Gurme Kent Gaziantep Mutfağı" kitabını imzalayarak Erdoğan'a hediye etti.

Mehmet Erdoğan'ın her platformda desteğini gördüklerini belirten Öztan, bu yeni vizyonun geliştirilmesi, sektörel alanda konunun daha iyi kavranması ve dünya gastronomi turizminden daha fazla pay alınabilmesi için tanıtım faaliyetleriyle birlikte yeni eserlerin yayınlanmasında da desteklerini sürdüreceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Erdoğan, Kitap Fuarındaki Söyleşiye Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement