Milletvekili Erdoğan, Moğolistan Büyükelçisi'ni Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Erdoğan, Moğolistan Büyükelçisi'ni Kabul Etti

Türkiye-Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Moğolistan Büyükelçisi Badamdorj Batkhıshıg'ı TBMM'deki makamında kabul etti.

12.05.2016 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye- Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Moğolistan Büyükelçisi Badamdorj Batkhıshıg'ı TBMM'deki makamında kabul etti.

Erdoğan'ın makamından yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Batkhıshıg, Erdoğan'ı Türkiye-Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti. Batkhıshıg da Türkiye ve Moğolistan arasındaki ticari ve tarihi bağların gelişmesi yönünde yürüttüğü çalışmalardan dolayı Erdoğan'a şükranlarını sundu.

Erdoğan da Türkiye-Moğolistan ticaret hacminin arttırılması yönünde üzerilerine düşen görevleri yerine getireceklerini aktardı.

Erdoğan, Moğolistan'a bir Türk bankası açılması, direkt uçak seferi düzenlenmesi, yaş meyve sebze ihracatı ve hava kargoculuğu gibi birtakım yeni uygulamaların düzenlenmesi yönünde mutabakata varıldığını, yine yapılan ikili görüşmelerde iki ülke arasındaki tarihi ve ticari ilişkilerin arttırılması yönünde Türk iş adamlarına gerekli desteğin sağlanması, bürokrasinin kolaylaştırılması ve danışmanlık hizmetleri sağlanması konusunda da her türlü desteğin sağlanacağını kaydetti.

Ziyarette, bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Erdoğan, Moğolistan Büyükelçisi'ni Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement