Milletvekili Genel Seçimi - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Genel Seçimi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, yurtdışı oylarının sayıldığı ATO Congresium Kültür Merkezi'nde yaşanan gerginliğe ilişkin, "Oy miktarı arasında bir belirsizlik var, fark olduğu tespit edilmiş.

07.06.2015 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, yurtdışı oylarının sayıldığı ATO Congresium Kültür Merkezi'nde yaşanan gerginliğe ilişkin, "Oy miktarı arasında bir belirsizlik var, fark olduğu tespit edilmiş. Daha önceki verilen eğitimler doğrultusunda bunları yakmaları gerektiğine karar vermişler" dedi.

Türkeş, ATO Congresium Kültür Merkezi'ndeki oy sayım yerine gelerek görevlilerden bilgi aldıktan sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tuğrul Türkeş, "Oy miktarı arasında bir belirsizlik var, fark olduğu tespit edilmiş. Daha önceki verilen eğitimler doğrultusunda bunları yakmaları gerektiğine karar vermişler. Fakat usulsüzlük olduğu da tespit edilmiş, şu anda onunla ilgili işlemi yapıyorlar ama çok önemli bir şey değil. 50 tane oyla ilgili bir tereddüt var, görevliler gerekenleri yapıyor" diye konuştu.

Genelgede, "fazla oy çıkarsa yakılmasıyla ilgili maddenin bulunup bulunmadığı" yönündeki soru üzerine Türkeş, "Evet, 'Zarflar açılmadan, içindekine bakmaksızın seçilir, önce adedi sayılır, fazla çıktığı takdirde içinden fazla miktar seçilir ve imha edilir' diyor. O sandıkta olması gereken oya göre, o sandıkta 200 oy olması gerekirken, 250 oy çıkıyorsa, 50 tane fazla çıkmış demektir. Şu anda görevliler gereken işlemleri yapıyor. Yani öyle kaygı duyulacak bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.

Fazladan oyların sandığa nasıl geldiğine ilişkin soru üzerine de Türkeş, "Ben siyasetçiyim, onu bir falcıya soracaksınız" yanıtını verdi.

Türkeş, sandık başkanının imha edilecek oyları rastgele seçip seçmediğiyle ilgili soru üzerine, "Hayır, onunla ilgili kendileri açıklama yaparlar" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Genel Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement