Milletvekili Genel Seçiminin Ardından - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Genel Seçiminin Ardından

Milletvekili Genel Seçimi'nde CHP'den İzmir milletvekili seçilen Özcan Purçu, babasının ve kayınpederinin evlerini ziyaret ederek seçim sonuçlarını kutladı.

08.06.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milletvekili Genel Seçimi'nde CHP'den İzmir milletvekili seçilen Özcan Purçu, babasının ve kayınpederinin evlerini ziyaret ederek seçim sonuçlarını kutladı.

Özcan Purçu, eşi Gülseren ve 1,5 ay önce dünyaya gelen kızıyla Germencik'te yaşayan kayınpederi Mehmet Göl'ün evine gelerek, milletvekili olmanın sevincini paylaştı.

Purçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, aday olmasının kesinleşmesinin ardından kızının dünyaya geldiğini, bu nedenle adını "Müjde" koyduklarını ifade ederek, "2015 yılı bizim yılımız oldu. Dünyaya gelen kızım, aileme ve bana büyük uğur getirdi. İnşallah sonraki süreçte de bu uğuru devam eder" dedi.

Söke'de yaşayan annesi Ünzile ve babası Selami Purçu'yu da ziyaret eden Özcan Purçu, yakınları ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette Purçu, mahallelilerle "Roman havası" oynayarak milletvekilliğini kutladı.

İlk Roman milletvekili olarak TBMM'de görev almanın gururunu yaşadığını söyleyen Purçu, "Çok çaba sarf ettim. Şu an vermiş olduğum mücadelemin meyvesini alıyorum. Ülkemiz ve demokrasi açısından Avrupa'da prestijimiz oldu. Büyükelçiler beni arayarak tebrik ediyor" ifadesini kullandı.

Roman vatandaşlarının bu ülkenin rengi ve mozaiği olduğunu belirten Purçu, şunları söyledi:

"Herkes burada nasıl bir hayat yaşadığımızı çok iyi biliyor. Ben çadırlarda doğdum büyüdüm. İnsan çalışarak, mücadelesini vererek eğitimini tamamlarsa demek ki her şey olabiliyor. Biz yeter ki isteyelim. Bu zorlu şartlardan şu an Meclise geldik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşandı. 92 yıllık bir tarih sürecinde farklı bir devrim yapıldı, Roman kökenli bir kişi TBMM'de görev alacak. Roman vatandaşlarımızın çok ciddi problemleri var. TBMM'de bu sorunların çözümü noktasında adımlar atacağız. Sadece Roman değil biz hepimiz bu ülkenin fertleriyiz. Sesini duyuramayan herkesin sesi olacağız."

Yakınlarının görüşleri

Yakınları da Purçu'nun milletvekilliğinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Kuzeni Bilal Purçu, amcasının başarısından emin olduğunu söyleyerek, "Doğru düzgün bir evimiz yok. Evliyim, dört çocuk bakıyorum. Gecekonduda oturuyoruz. Kendisi Roman vatandaşların bütün beklentilerini biliyor. Yardımcı olacağına inanıyorum" dedi.

Purçu'nun halası Sevcan Baskın da "Özcan çok zor durumdaydı, çok iyi bir duruma geldi. Çok mutluyuz. En büyük sorunumuz işsizlik, iş sorunumuzda yardım bekliyoruz. Artık horlanmak istemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Genel Seçiminin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement