Milletvekili Genel Seçiminin Ardından - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Genel Seçiminin Ardından

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, kentte geçersiz oylara ilişkin itirazlarının olduğunu belirterek, "Bu itirazımız sonucunda 408 oyu biz alırsak Samsun'dan 6 milletvekili çıkarmış oluruz" dedi.

09.06.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, kentte geçersiz oylara ilişkin itirazlarının olduğunu belirterek, "Bu itirazımız sonucunda 408 oyu biz alırsak Samsun'dan 6 milletvekili çıkarmış oluruz" dedi.

Göksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'da sadece geçersiz oylar için tüm ilçelerdeki seçim kurullarına itirazda bulunduklarını söyledi.

AK Parti sandık kurulu üyelerinin kendilerine bildirdiği sandıklara ilişkin başvuru yaptıklarını ifade eden Göksel, "Seçim Kurulu bu itirazımızı değerlendirecek. Yani itirazımızın kabul olup olmadığını bize bildirecekler. Bugün itiraz süresinin sonuydu. Biz de tüm ilçelerde tespit ettiğimiz sandıklara itirazımızı yapmış olduk. Yaklaşık itiraz ettiğimiz sandık sayısı 300 veya 400 civarındadır" diye konuştu.

Göksel, Samsun'da geçersiz oyların nedenine ilişkin tutanakta bilgi olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Normalde tutanağa geçersiz oyların neden geçersiz olduğunun yazılması gerekir. Biz de neden geçersiz olduğunu görmek istiyoruz. Sandık kurulundaki üyelerimiz itiraz etmiş ama itirazları kabul olmamış. Bize bildirdiler, biz de tekrar itirazımızı yaptık. Değerlendirme sonucunu bekliyoruz. Çünkü bir sandıkta toplama hatası olmuş, 101 oy bize değil başka partiye yazılmış. Şimdi bize geçti. Şimdiki hesaplarımıza göre 136 oyla Milliyetçi Hareket Partisi bizden önde. Bizim 6'ıncı sıra adayımızın milletvekili seçilmesi için bu sayının 3 katı oy almamız lazım. Yaklaşık 408 oy civarında, yani bu itirazımız sonucunda 408 oyu biz alırsak 6 milletvekili Samsun'dan çıkarmış oluruz."

Pazar günü yapılan genel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'den Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan ve Hasan Basri Kurt, CHP'den Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, MHP'den de Erhan Usta ile Hüseyin Ediş milletvekili seçilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Genel Seçiminin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement