Milletvekili Genel Seçimleri - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Genel Seçimleri

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milletvekili genel seçimlerine ilişkin, "Türkiye'de en kısa zamanda yeni bir seçim görülüyor" dedi.

08.06.2015 00:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milletvekili genel seçimlerine ilişkin, " Türkiye'de en kısa zamanda yeni bir seçim görülüyor" dedi.

AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere açıklamalarda bulunan Uğur, Meclis aritmetiğine bakıldığında hükümet kurmanın zor olduğunu belirtti.

Seçimin güven ve huzur ortamında gerçekleştiğini ancak iktidarı olmayan bir seçim olduğunu vurgulayan Uğur, şunları kaydetti:

"Çok olumlu demokratik bir seçim gerçekleşti. Bu demokrasinin Türkiye'de ne kadar yerleştiğini, geliştiğini gösterdi. Kavgasız, gürültüsüz, sakin bir seçim oldu. Kimse, 'Oylar kayıp oldu, yandı' demedi. Bu seçim iktidarsız bir seçim oldu. AK Parti dördüncü seçiminde de ilk parti çıktı. AK Parti 55, CHP 10, MHP 1, HDP 15 ilde birinci parti oldu. AK Parti dördüncü genel seçimde yüzde 40'la yine Türkiye'nin birinci partisi. Şu anda milletvekili sayılarına baktığınız zaman 258 AK Parti, 132 CHP, 81 MHP, 79 HDP'nin milletvekili var. AK Parti tek başına 276'yı yakalayamadığı için güven oyu alamaz. Diğer tarafta da toplam 292 milletvekiline sahip CHP, MHP ve HDP var. Bu Meclis aritmetiğinden bir iktidar çıkacağına inanmıyorum. Türkiye'de en kısa zamanda yeni bir seçim görülüyor. Biz demokrasiye saygılıyız, sandığa saygılıyız."

Balıkesir'de partisinin bir önceki seçime göre oy kaybetmediğini dile getiren Uğur, 2014 yerel seçimlerinde alınan oyla aynı kalındığını söyledi.

CHP ile MHP'nin yerel seçimlerde toplam yüzde 56 oy aldığını, bu seçimde ise yüzde 54'e düştüklerini ifade eden Uğur, "Yani ikisini topladığınız zaman, aralarında geçirgenlik olduğu için oyların toplamı aynı. Genelde AK Parti büyükşehirde ve ilçelerde iktidar. Neticede memleketimize hayırlı olusun. Balıkesir'de AK Parti 3, CHP 3, MHP 2 milletvekili çıkardı. Fakat 10 seçim yapılsa CHP'nin iktidar olma şansı yok, 20 seçim olsa MHP'nin iktidar olma şansı yok, 100 seçim olsa HDP'nin iktidar olma şansı yok" dedi.

İktidarın olmadığı hükümetlerde ülkenin ekonomik ve itibar kaybına uğrayacağını belirten Uğur, "Vatandaşımız bundan mutlaka ders çıkaracak, bundan sonraki seçimlerde ülkenin belirsizlik ortamında neler kaybettiğini fark edecek. Ülkenin ekonomisinde, ticaret hacminde, borsasında, dövizinde, faizinde sıkıntı olur" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Genel Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement