Milletvekili Hürriyet, Gaziler Gününü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Hürriyet, Gaziler Gününü Kutladı

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle açıklamada bulundu.

19.09.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle açıklamada bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanının verilişinin 95. yıl dönümü olan Gaziler Günü hakkında CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet açıklama yaptı.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı' verilerek her yıl 19 Eylül, Gaziler Günü olarak ilan edilmiştir. Ancak günümüzde muharip gazilerimizin, malul gazilerimizin sahip olduğu bazı haklardan faydalanamaması ve Kore ile Kıbrıs'ta İstiklal Madalyası verilerek Şeref Madalyası alan gazilerimizin aldıkları aylıkların sosyal güvencesi olanlar ile olmayanlar olarak ayrılması adaletsizliğe sebep olmaktadır" dedi.

Sözlerine devam eden Milletvekili Hürriyet, "15 Temmuz darbe kalkışmasında mücadele ederek vatan savunmasında üstün rol oynayan halkımız, askerimiz ve polisimize tanınan gazilik onuru, doğuda PKK terörü ile savaşı sırasında vücuduna isabet ettiği kurşun ya da şarapnel parçası ile yaşam mücadelesi veren vatan evlatlarına da verilmelidir. Gazilerimiz; bizler için bütün cesareti ve maneviyatı ile mücadele etmiş, vatan söz konusu olduğunda canlarını hiçe sayarak ölümü bile göze almışlardır. Bütün bunlar göz önüne alındığında ve gazilerimizin bizler için yaptıklarını düşündüğümüzde, onlar için her şeyin en iyisini ve güzelini yapmak bizlerin en büyük görevidir" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Hürriyet, Gaziler Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement