Milletvekili Ilıcalı'dan Mezunu Olduğu Okula Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Ilıcalı'dan Mezunu Olduğu Okula Anlamlı Ziyaret

Milletvekili Ilıcalı\'dan Mezunu Olduğu Okula Anlamlı Ziyaret

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, mezunu olduğu 23 Temmuz İlköğretim okulunu ziyaret etti.

22.09.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, mezunu olduğu 23 Temmuz İlköğretim okulunu ziyaret etti. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Ilıcalı'ya okul arşivinden çıkarılan karne notları gösterildi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 23 Temmuz İlköğretim Okulu'na yeni eğitim öğretim yılı için hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Ilıcalıya, okul yönetiminin birde sürprizi oldu. Okul arşivinden çıkarılan, kendisine ait karne notlarını görünce anılarını tazeleyen Ilıcalı "23 Temmuz İlköğretim Okulu benim için çok anlamlı. Ben bu okuldan 1967 yılında mezun oldum. Değerli okul müdürümüz ve hocalarımızda okul arşivinden karnemi bulmuşlar. Bu ziyeretle öğrenci arkadaşlarımı, hocalarımı, burada geçirdiğim yılları hatırladım" diye konuştu. Duygu dolu bu konuşmanın ardından öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Ilıcalı, matematik dersinin işlendiği bir sınıfa misafir oldu. Ilıcalı, daha sonra okulun konferans salonunda toplanan öğrencilerle bir araya geldi. 2016-2017 Eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Ilıcalı "Bugün ben çok duyguluyum. Neredeyese 50 yıl önce mezun olduğum ortaokula geldim, anılarımı tazeledim. Okulda gezerken bütün sınıf arakadaşlarım gözümün önüne geldi. Bizim sınıfımız çok çalışkan bir sınıftı. Matematikten kim 9-10 alacak diye yarışırdık. Hocalarımız branşlarında çok iyi olan hocalardı. Buradan mezun olduktan sonra Deneme Fen Lisesi'ne not ortalamam sayesinde girebildim. Liseden mezun olduktan sonra 1971 yılında dönemin en iyi mühendislik okulu olan İstanbul Teknik Üniversitesi'ne girdim. Arkadaşlarımızdan Hacettepe Tıp, Çapa Tıp Fakültelerini kazananlar oldu. Sizlerinde çok iyi yerlere geleceğinize inanıyorum." dedi. Öğrencilere maddi manevi değerlerimize sahip çıkmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Ilıcalı, "Kendinizi çok iyi geliştirin.Ülkemize, memleketimize faydalı birer birey olun. Madi manevi değerleri olan, bilgili, donamlı bireyler olun. Doktor, mühendis, öğretmen, işadamı oluruz hiç önemli değil ama biz en başta ülkemize vatanımıza hayırlı olacağız, hain olmayacağız. 15 Temmuz Darbe Kalkışması sürecini ilk ders olarak işlediniz öğrendiniz. Sözde askerler ülkemizi parçalamak istediler ama biliyorsunuz 23 Temmuz 1919'da Mustafa Kemal Atatürk buradan milli mücadeleyi başlattı. Erzurum Kongresi toplandı, bunun sonucu olarak Gazi Meclis kuruldu. Yüzyıl sonrasında ise sözde askerler hainler ülkeyi parçalamak istediler. Seçilmiş Cumhurbaşkanını, hükümeti yok etmek istediler. Ama milletimiz, sizin anneleriniz, babalarınız bu girişim karşısında dim dik durdu. Allah'a çok şükür ülke olarak büyük bir tehlikeyi atlattık." ifadelerinin altını çizdi. Eğitimin önemine de vurgu yapan Milletvekili Ilıcalı "Yapılacak en önemli iş eğitim. Milli eğitime hükümetimiz çok önem veriyor. Akıllı tahta, bilgisayar ve ücretsiz edindiğiniz kitaplarınız var. Bunlardan en iyi şekilde istifade edelim. Gayemiz; bilgimizle, birikimimizle, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları bu vatana en iyi hizmeti yapmak olmalı. Bunun yoluda eğitimden geçer." şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda öğrencilere terörden tamamen arınmış, 2023 hedeflerine ulaşmış bir ülkede, güzel bir gelecek dileyen Ilıcalı, sene sonunda okulun en başarılı 3 öğrencisine sürpriz bir hediye sözü verdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Ilıcalı'dan Mezunu Olduğu Okula Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement