Milletvekili Özçelik, Başkan Ercengiz'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Özçelik, Başkan Ercengiz'i Ziyaret Etti

Milletvekili Özçelik, Başkan Ercengiz\'i Ziyaret Etti

Özçelik: "İktidar milletvekili olarak üzerime düşen ne görev varsa yapmaya hazırım. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

15.04.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i ziyaret etti.

Özçelik, 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Ercengiz'e yeni görevinde başarı diledi.

Daha önce yaptığı bazı açıklamaların kamuoyunda yanlış algılandığını belirten Özçelik, "Milletimizin iradesine saygı duyuyoruz. Ali Orkun Ercengiz kardeşimiz halkın isteği ve seçimiyle belediye başkanlığı görevine getirildi. Ben de iktidar milletvekili olarak üzerime düşen ne görev varsa yapmaya hazırım. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burdur Belediyesinin yatırımlarına destek vermeyeceğimize dair hiçbir söz kullanmadım" dedi.

Özçelik, kentin gelişmesi için Ercengiz ile konuşarak işler yapacaklarını, Belediye Meclisi üyelerinin de aynı hassasiyetle çalışmalara katkıda bulunacaklarına inandığını kaydetti.

Mesaj tartışmaları

Özçelik, yerel seçimin ardından AK Parti'den istifa eden bazı belediye çalışanları olduğunu anlattı.

Daha sonra belediyede çalışan birkaç kişi için yer değişikliği yapıldığı haberlerinin kendisine ulaştığını ifade eden Özçelik, "Konuyla ilgili Belediye Başkanımızı aradım. Belediyede yer değiştirmeler başladığını, daha mazbatalar alınmadan böyle bir şeyin yanlış olduğunu ifade ettim. Ercengiz kardeşimiz de konudan haberinin olmadığını söyledi" diye konuştu.

Çektiği mesajda, "İlk icraatı işçilerin ekmeğiyle oynayarak, işçilerin yerlerini değiştirerek, baskı yaparak ayrılmasını sağlamak, Türkiye'ye komünizmi getirmek isteyen DİSK sendikasına işçilerin üye kayıtları başlamıştır" sözlerine yer verdiğini hatırlatan Özçelik, şunları kaydetti:

"Mesajda da dikkat ederseniz, 'bilgilerinize' diye ifade etmiştim. O gün üye kaydı başladı. Seçim öncesi belediye başkanımızın işçilerle görüşmesinde, kendisinin de iş yerinde işçi çalıştırdığını, çalışmanın, çalışanın ne demek olduğunu bildiği için kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını söylemişti. Bu 1 ya da 2 ay sonra olabilirdi ama ertesi gün böyle bir şeyin olmasını doğru bulmadım. Ben başkanımız yaptı diye bir şey söylemedim. Belki orada yanlış bir ifade oldu. Dolayısıyla böyle bir açıklama getirmiş olayım. Bu olay beni üzen bir konuya dönüştü, inşallah hayırlısı olur."

Belediye Başkanı Ercengiz

Özçelik'e ziyaretten dolayı teşekkür eden Ercengiz ise kendisinin "fanatik siyasetçi" olmadığını söyledi.

Burdur'da örnek bir siyaset ve seçim dönemi geçirdiklerini vurgulayan Ercengiz, "İlk günde söylediğim gibi, Burdur için milletvekilimiz ile kol kola Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da gitmeye hazırım. Kökten siyasetçi ve fanatik değilim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil, Burdur'un belediye başkanı olarak görevimi en iyi şekilde sürdüreceğim" dedi.

Ercengiz, daha mazbatayı almadan herhangi bir personelin yerini değiştirmenin etik olmadığını dile getirdi. Evine ekmek götürmek zorunda olanların ekmeğiyle oynamanın kendisinin niteliklerine uygun olmadığına dikkati çeken Ercengiz, "Belki süreç içerisinde daha hızlı çalışmak anlamında yer değiştirme olabilir ama şu an böyle bir durum kesinlikle olmadı. Sendika konusunda da herhangi bir girişimim yok. Sosyal denge tazminatlarıyla ilgili yetkili sendikayla sözleşme imzaladım. Hiçbir şekilde sendikasına da bakmadım" diye konuştu. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Özçelik, Başkan Ercengiz'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement