Milletvekili Şahin ve Belediye Başkanı Gürkan Hatunsuyu'nda - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Şahin ve Belediye Başkanı Gürkan Hatunsuyu'nda

Milletvekili Şahin ve Belediye Başkanı Gürkan Hatunsuyu\'nda

AK Parti Malatya Milletvekili Mutafa Şahin ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hatunsuyu mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.

08.07.2016 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Mutafa Şahin ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hatunsuyu mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.

Belediye Başkan yardımcıları, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer ve MASKİ yetkililerinin de hazır bulunduğu mahalle toplantısında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hatunsuyu mahallesinde alt yapı, üst yapı, çevre düzenlemesi ve asfalt çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize bir şekilde yürüttüklerini belirterek, "Battalgazi Belediyesi olarak bu yıl sonunda 102 yerleşim alanının tamamında hiçbir yolun asfaltsız kalmaması için tüm hazırlıkları yaptık. En geç Eylül ayının sonunda Battalgazi sınırları içerisinde hiçbir mahallede asfaltsız hiçbir yerin kalmayacak. Bu konuda arkadaşlarımız gerekli alt yapı hazırlıklarını tamamladı ve gerekli ihaleler yapılmış durumda" dedi.

Bunun yanı sıra kültürel ve sosyal belediyecilik çalışmalarına da ağırlık verdiklerini kaydeden Gürkan, toplumla bütünleşme adına önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise kendisinin de Battalgazi bölgesinden biri olduğunu hatırlatarak, "Sahada vatandaşlarımızın karşılaşmış oldukları sorunların çözümü ve hayat standartlarının da yükseltilmesi için gecemizi gündüze katmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Hatunsuyu'nun daha önce belde belediyesi olarak hizmet alırken 2014 yılından sonra Battalgazi ilçesi sınırlarında mahalle statüsüne geçtiğini belirten Şahin, " Büyükşehirin yapması gerekenleri, Büyükşehir takip ediyor. İlçe belediyemizin yapması gerekenleri de Battalgazi belediyemiz yapıyor" şeklinde konuştu.

Büyükşehir statüsü ile birlikte tüm mahallelerin eşit hizmet gördüklerini kaydeden Şahin, yaz aylarında özellikle bahçelerin yoğun olduğu yerleşim alanlarında su sıkıntısının ortaya çıktığını belirtti. Bunun birçok nedeninin olduğunu belirten Şahin, kayıp ve kaçak su kullanımının da önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Bölgede bazı vatandaşların bahçelerini şebeke suyu ile suladığı için içme suyunda ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Şahin, "Bahçeli olan yerleşim alanlarında yaşayanların gerekli hassasiyeti göstermelerini istirham ediyoruz. Şebeke suyu ile bahçe sulamada da başkalarının hakkına giriliyor. Yani bu bir hak değildir. Bir garibanın bir yetimin cebinden çalınmış para neyse şebeke suyundan çalınmış su da aynı statüdedir. Bir taraftan bir annemiz yavrusuna mama yapacak su bulamıyorsa buda bir hak gaspıdır. Onun için bu konulara vatandaşlarımızın azami hassasiyet göstermesini istirham ediyoruz" diye konuştu.

Suda kayıp ve kaçağın mutlaka yakalanması ve ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Şahin, MASKİ'nin de bu konuda çalışma yaptığını ve isale hatlarının tamamen yenileneceğini kaydetti. Bu çalışmalarla kayıp- kaçak oranının minimize edileceğini belirten Şahin, Hatunsuyu deresinin de ıslahı için takipçi olacaklarını söyledi.

Şahin, Beylerdesi ve İnekpınarı göletlerinin de faaliyete geçmesi ile birlikte kapalı sistem ile suyun bölge üreticilerine ulaştırılacağını söyledi.

Şahin ve Gürkan daha sonra mahallelinin sorunlarını dinledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Şahin ve Belediye Başkanı Gürkan Hatunsuyu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement