Milletvekili Salih Koca Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Salih Koca Gündemi Değerlendirdi

Milletvekili Salih Koca Gündemi Değerlendirdi

Eskişehir AK Parti Milletvekili Salih Koca, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

18.08.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir AK Parti Milletvekili Salih Koca, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Partinin il ve ilçe başkanlığı belirlenmesinde kendisinin belirlediği isimlerin seçildiği, istediği kişilerin yönetime girdiği iddialarını yanıtlayan Milletvekili Salih Koca, duyumlara, dedikodulara dayanarak haber yapılamayacağını söyledi. Bunun haksız bir kampanya olduğunu belirten Koca, "Böyle soruların muhatabı olmak istemeyiz. Eskişehir'den nasıl rant sağlarız bunun kavgası var. Süleyman Reyhan'ın ne eksiği vardı, yemedi yedirmedi hizmet etti. Bugün Dündar Ünlü de eleştiriliyor, onun için de 'Yemez yedirmez ne yapalım eleştirelim' diyorlar. Daha bir ay oldu il başkanı olalı, hemen onun için de aynı kampanya başlatılıyor. Bu; 2015 hedefleri olan, partiyi düşünmeyen insanların yürüttüğü bir kampanyadır. Sessizliğimiz partinin zarar görmesini istemeyişimizden kaynaklanıyor. Biz bin bilip bir konuşuyoruz, diğerleri ise bir bilip bin konuşuyorlar. Kendimiz zarar görsek dahi susmaya devam edeceğiz, dedikodularla bu parti hareket etmedi" dedi.

TEK KRİTER BAŞARI

Bugüne kadar gerek belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesinde, gerekse il ve ilçe yönetimlerinin, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde gözettikleri tek kriterin AK Parti'nin başarılı olması olduğunu dile getiren Koca, "Benim bir milletvekili olarak görüş bildirdiğim ana eksen bu oldu. Şahsi bir takım beklentiler ve çıkarlarla bugüne kadar hareket etmedik, bundan sonra da hareket etmeyeceğiz. Benim temel kriterim AK Parti'nin başarılı olması ve partinin menfaatidir. Olaylara böyle yaklaşılınca dediklerinizin isabetli olması gayet doğaldır, genel merkezde olaya bu şekilde bakıyor" şeklinde konuştu.

2015 HEDEFLERİ OLANLAR

AK Parti yönetimlerinin eleştirildiğini ifade eden Koca, şöyle konuştu:

"Son dönemde en fazla bizim teşkilatlarımız eleştirildi. 2015 Hedefi olan, kendi çıkarlarını ön planda tutan birileri tarafından teşkilatlarımız eleştirildi ve bunlara yönelik mesnetsiz eleştiriler yer aldı. Teşkilatların, milletvekillerinin elbette eksiklikleri vardır, ama temel kriterimizi partimizin kazanmasıdır. Bu anlamda bu kişilerin kimler olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Bunlar; partimizin zarar görmesi konusunda gelip partinin yetkili organları ile konuşanlar değil, basın yoluyla bunları servis edenler, partimize zarar veren kişilerdir. Biz eksikliklerimizi teşkilat içinde konuşur ve tartışırız bunların nasıl giderileceğini de konuşuruz. Bunların basın yoluyla konuşulacak konular olmadığına inanıyorum. Basına kim bunları sızdırıp kim bunları servis ediyorsa 2015 hedefleri olan kişiler bunlardır. Bunlara çok kulak asmıyoruz. Davamızın başarılı olması için tüm teşkilatlarımızla partimize emeği geçmiş tüm arkadaşlarımızla, yaklaşık bin 500 kişilik teşkilatımızla çalışacağız. Partiye zarar vermediği sürece tüm Eskişehir'deki AK Parti'ye gönül veren arkadaşlarımızla birlikte çalışırız."

ÜST GEÇİT İÇİN BÜYÜKŞEHİR BEKLENİYOR

Gündoğdu Mahallesi'ne araç geçişi için yapılması planlanan üst geçit projesi ile ilgili gelişmeleri de paylaşan Milletvekili Koca, "Üst geçit gerçekten mahallenin ihtiyacı olan ve bir an önce yapılması gereken bir konu. Bununla ilgili tüm çalışmalar tamamlandı, 30 Nisan tarihinde ihaleye çıkacaktık, ancak 18 Nisan tarihinde Büyükşehir Belediyesi'nden bir yazı geldi. Yazıda; plan değişikliği talep edilen alanın bir kısmının Gündoğdu Kentsel Dönüşüm Alanı içinde yer aldığı, belediyenin yetki alanı içine giren kısımların değerlendirileceği belirtiliyordu. Bunun üzerine ihale 28 Nisan tarihinde iptal edildi. Gündoğdu'daki çevre yolunun şehir alanında sözü edilen plan değişikliği söz konusu. Bu bölgedeki üst geçidi yapmaya kurumlar olarak hazırız. Tüm imar çalışmalarını yapmaya hazırız. Gündoğdu Mahallesi'ne yapılması planlanan üst geçit konusunda; Büyükşehir Belediyesi'nin de kendi bölgesinde gerekli izinleri vermesini istiyoruz. Gerekli değişiklikleri yapmasını bekliyoruz" diye belirtti.

"HİZMET GÖTÜRMEYE TAKATİ OLMAYANLAR"

İstasyon köprüsünün kapalı kesitinin üstü için ihaleye çıkılacağının bilgisini de veren Koca, ışıklandırmalarla ilgili sorunların çözümünde de sorumluların üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Koca Belediye Meclisinde genellikle ödenek yetersizliği konusunda AK Parti ile CHP grubu meclis üyelerinin tartıştığı sorusunu da şöyle yanıtladı:

"AK Parti, tüm belediyelere ödenmesi gereken rakamları ödüyor, Eskişehir Büyükşehir Belediyesine de ödenek geliyor. Yaşanan tartışmalar Büyükşehir Yasası ile İl Özel İdaresi'nin devreden borçları ve mal varlıkları üzerinde yoğunlaşıyor. İl Özel İdaresi Eskişehir'de mal varlıklarının maddi değer olarak yüzde 75'ini Büyükşehir'e devretti. Büyükşehir Yasası çıkmadan önce '140 kilometre uzaktaki köyleri bize bağladınız, buraya nasıl hizmet götüreceğiz' demişlerdi. Biz de 'Sizin hizmet etmeye takatinizi mecaliniz kalmamış' demiştik. Bunu, bugün 140 kilometre uzaktaki köylere hizmet götürmeye takati olmayanların uydurduğu bahaneler olarak görüyoruz."

ESKİŞEHİR'DE OYLAR ARTTI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Salih Koca, ilk kez bu kadar huzurlu bir seçim yaşandığını ifade ederek, "Halk iktidarı Çankaya'ya taşındı. 2023-2031 Türkiye'sinin temelleri atıldı. İktidar ve Cumhurbaşkanı uyum önemlidir. Böylece hedeflere daha kolay ulaşılacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile suni birleşmelerin bir anlam ifade etmediğinin görüldü. Çatı adayı destekleyen partilerin yerel seçimlerde yüzde 60 gibi bir oy oranı varken, bu oranın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 38'lere düştüğünü kaydetti.

Eskişehir'deki tabloyu da değerlendiren Koca, "Bu partilerin Eskişehir'deki oy oranı yüzde 58-60 idi, şu an yüzde 51,9 Türkiye genelindeki oy oranları ise yüzde 38. Eskişehir'deki oy oranlarımızda ciddi bir artış olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Salih Koca Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement