Milletvekili Seçiminin Ardından - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Seçiminin Ardından

KAHRAMANMARAŞ/MALATYA/ CHP Kahramanmaraş'ın tüm ilçelerinde, HDP ise Şanlıurfa ve Malatya'daki bazı sandıkların sonuçlarına itirazda bulundu.

03.11.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞ/MALATYA/ CHP Kahramanmaraş'ın tüm ilçelerinde, HDP ise Şanlıurfa ve Malatya'daki bazı sandıkların sonuçlarına itirazda bulundu.

CHP Kahramanmaraş il teşkilatı, tüm ilçelerdeki sandık sonuçlarına itiraz etti.

CHP İl Başkanı Esat Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe başkanlıklarının tüm sandıklardaki seçim tutanaklarını aldığını söyledi.

Seçim süresince tüm sandıkları dikkatle takip ettiklerini aktaran Şengül, buna göre ilçelerin tamamında seçim kurullarına itiraz başvurusunda bulunduklarını kaydetti.

Esat Şengül, 11 ilçede seçim sonuçlarına itirazda bulunmuş olduklarını sözlerine ekledi.

HDP, Malatya ve Şanlıurfa'daki bazı sandık sonuçlarına itirazda bulundu

HDP Malatya İl Başkanı Hasan Şahin ise merkez Battalgazi ilçesinde 8, Yazıhan ilçesinde de bir olmak üzere 9 sandığın sonucuna itirazda bulunduklarını belirtti.

Bazı sandık tutanakları verilerinde sıkıntı olduğunu ileri süren Şahin, "Yüksek Seçim Kurulunun sonuçlarıyla bazı tutanaklarda farklılıklar olduğu yönünde tespitimiz var. Onlar üzerine itirazda bulunduk" dedi.

Şanlıurfa'da 136 sandığa itiraz edildi

HDP Siverek ve Viranşehir ilçe teşkilatlarının avukatları, bazı sandıklarda toplu oy kullanıldığını ve HDP'nin çok sayıda oyunun geçersiz sayıldığını iddia ederek, 136 sandık için ilçe seçim kurullarına itiraz başvurusunda bulundu.

HDP Siverek İlçe Başkanı Kamil Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yaklaşık 2 bin oylarının geçersiz sayıldığını öne sürdü.

Hayatta olmayan kişilerin kimlik bilgileriyle oy kullanıldığını iddia eden Göktaş, "Bizler bu tür usulsüzlüklere karşı demokratik ve hukuksal hakkımızı kullanarak itirazda bulunduk. İlçe genelinde 125 sandığa itiraz ettik" diye konuştu.

HDP'nin Viranşehir ilçesinde de 11 sandığa itirazda bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Seçiminin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement