Milletvekili Tunç'tan Bakan Eroğlu'na Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Tunç'tan Bakan Eroğlu'na Teşekkür

Milletvekili Tunç\'tan Bakan Eroğlu\'na Teşekkür

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Bartın ziyaretini değerlendirdi.

23.08.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Bartın ziyaretini değerlendirdi.

Milletvekili Tunç, Ankara'dan helikopterle birlikte hareket ettikleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kurucaşile ve Amasra'nın selden etkilenen köylerini havadan inceleme fırsatı bulduklarını belirterek, sel afetine maruz kalan yerleri tek tek gösterdiğini ve hasarların giderilmesi konusunda ve bundan sonra sel afetine maruz kalınmaması için yapılması gereken taşkın koruma çalışmaları ile ilgili bilgi verdiğini belirtti.

Bartın Valiliğinde il koordinasyon toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Tunç, Bakan Eroğlu'nun başkanlığındaki koordinasyon toplantısında DSİ, Orman, Meteoroloji, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlerinin sunumlarını dinlediklerini ve Bartın'da bu alanlarda gerçekleştirilen ve bundan sonra da yapılması gereken çalışmaları masaya yatırdıklarını ifade etti. Milletvekili Tunç, toplantıda sel afetinde yıkılan 7 köy yolu köprüsünün bulunduğunu belirterek, bunların DSİ tarafından yapılmasını Bakan Eroğlu'ndan talep etti, Bakan Eroğlu da 5 tanesini DSİ olarak yapılması talimatı vererek, diğer 2 köprünün de İl Özel İdaresine Başbakanlık AFAD'tan aktarılacak ödenekle yapılabileceğini belirtti.

16 tesisin temeli atıldı

Milletvekili Tunç, Bartın Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdikleri toplu temel atma töreni ile Ulus Eldeş göleti ve sulaması, Merkez Kutlubeyyazıcılar ana deresi, Merkez Kayacık, Subalığı, 2 ve 3 nolu Balamba dereleri, Hasan deresi, Ulus ilçe merkezi Ulus çayı ve Çerçi deresi, Merkez Budakdüzü ve Kutlubeydemirci köyleri 1 ve 2 nolu dereleri, Kumluca beldesi Kumluca çayı ve yan dereleri, Kurucaşile ilçe merkezi 1 ve 2 nolu dereler, Merkez Gerişkatırcı köyü Gerişkatırcı deresi, Abdipaşa beldesi Yeşilpazar mah. 1,2,3,4,5 nolu dereler, Ulus Ulukaya Budamış mahallesi Budamış çayı, Merkez Kutlubeyyazıcılar köyü elmalı deresi, Amasra Çakraz Büyükdere, İnkumu yan dereleri 2 kısıl ıslahı, Amasra ilçe merkezi Horhor, Kestaneli, Hisarönü ve Kayaaltı derelerinin ıslah çalışmalarını başlattıklarını belirterek, bu derelerin bazılarında çalışmaların daha önceden başladığını söyledi. Merkez Gökçekıran deresi ıslahının da tamamlandığını ve tören kapsamında açılışının gerçekleştirildiğini belirten Milletvekili Tunç, açılışı yapılan ve temeli atılan tesislerin toplam maliyetinin 93 milyon lira olduğunu söyledi.

Milletvekili Tunç, "Sel afeti sonrasında geçmiş olsun ziyaretinde bulunan, sel bölgesinde helikopterle incelemelerde bulunarak, yapılması gerekenleri yerinde tespit eden ve 93 milyon lira tutarında yatırımında temelini atan ve açılışını yapan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyorum" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Tunç'tan Bakan Eroğlu'na Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement