Milletvekili Yılmaz Tunç: "Mugada'ya Santral Olmaz, Endişeye Gerek Yok" - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Yılmaz Tunç: "Mugada'ya Santral Olmaz, Endişeye Gerek Yok"

Milletvekili Yılmaz Tunç: "Mugada\'ya Santral Olmaz, Endişeye Gerek Yok"

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Merkez Beşköprü köyü civarında bir firma tarafından yapılan termik santral başvurusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

09.04.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Merkez Beşköprü köyü civarında bir firma tarafından yapılan termik santral başvurusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bu olay sadece özel bir firmanın başvurusundan ibarettir, bölge turizm bölgesi olduğu için başvuru reddedilir, Mugada gibi Karadeniz'in en güzel köyü olan turizm cennetine termik santral düşünülemez, endişeye gerek yok" dedi.

"1/100 BİNLİK PLANA GÖRE DE OLMAZ"

Mugada bölgesinin 1/100 binlik planlarda enerji alanında kalmadığını, bölgenin orman, tarım ve mera alınında olduğunu, bu nedenle de termik santral ÇED raporu verilemeyeceğini belirten Milletvekili Tunç, Bartın Beşköprü Köyü civarında bir firma tarafından yapılması planlanan termik santral için liman ve kül depolama alanı projesi ile ilgili olarak bakanlığa sunulan ÇED başvuru dosyasının Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda ÇED sürecinin başlatıldığını, ÇED sürecinin başlamasının santral yapılacağı anlamına gelmeyeceğini, bölgenin turizm potansiyelinin çok fazla olduğunu ve bölgede turizm yatırımlarına önem verdiklerini, bu nedenle halkın endişe etmemesi gerektiğini vurguladı.

"MUGADA'YA TURİZ YATIRIMLARI YAPIYORUZ"

Milletvekili Tunç, Mugada sahil düzenlemesini gerçekleştirdiklerini belirterek, ayrıca bölgeye gençlik kampı yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığına müracaat ettiklerini, Mugada-Hatipler plajlarını birleştirecek yol çalışmalarını da programa aldıklarını sözlerine ekledi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Yılmaz Tunç: 'Mugada'ya Santral Olmaz, Endişeye Gerek Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement