CHP Tunceli Milletvekili Maaşını Öğrencilere Verecek - Son Dakika
Güncel

CHP Tunceli Milletvekili Maaşını Öğrencilere Verecek

1 Kasım'da CHP'den Tunceli Milletvekili seçilen Gürsel Erol, milletvekili maaşını üniversitede okuyan öğrencilere burs olarak verecek.

06.11.2015 11:52  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Kasım seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Tunceli Milletvekili seçilen Gürsel Erol, milletvekili maaşını üniversitede okuyan öğrencilere burs olarak vereceğini açıkladı.

"BÖLGEMİZDE HER EVDE BİR SORUN VAR"

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, İHA'ya seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP'nin Tunceli adaylarını ön seçim yaparak belirlediğini belirten Milletvekili Erol, "Kampanyamızı barış ve hizmet sloganıyla yaygınlaştırarak, insanlarımızla birebir iletişim kurarak milletvekillerinden neler beklediklerini dinledik. Tunceli özgürlükler ve demokrasinin kentidir, cumhuriyet kentidir. Cumhuriyetin temel değer yargılarına bağlı bir kenttir. Bizim her evimizin bir köşesinde Atatürk'ün, bir köşesinde dini inancımızdan dolayı Hazreti Ali'nin resmi vardır. Böylesi siyasi birikimi ve eğitimin yüksek olduğu bir kentte milletvekillerine ağır görev ve sorumluluk düştüğünün bilincindeyim. Bölgemizde her evde bir sorun var. Sorunun temelinde de devletle olan ilişkiler var. CHP milletvekili olarak yalnız Tunceli'nin değil, bölgenin ve Türkiye'nin de milletvekilliğini yapacağım. Tunceli'nin Türkiye genelindeki terör kenti algısını yıkmak ve Tunceli'nin aslında bir cumhuriyet kenti olduğu algısını yaygınlaştıracağım. Halka hizmet etmek için bürokratik ve siyasi ilişkilerimi kullanarak halkın sorunlarını çözmenin mücadelesini vereceğim." dedi.

"GÜVENLERİNE LAYIK OLMAK İSTİYORUM"

Kendisine oy versin vermesin herkese teşekkür ettiğini belirten Erol, "Bu halk beni hayatımda gelebileceğim en iyi, en önemli mevkiyle onurlandırdı. Milletvekili olarak ilk sözüm kendilerine ve bana duydukları güvene layık olmak. Güvenlerini suistimal etmemek. Onları siyasal, kültürel anlamda en doğru şekilde temsil etmenin mücadelesini vereceğim. Siyaseti Meclis'te, parlamentoda karşıtlık, kavga üzerinden değil uzlaşma kültürü; kentin ve bölgenin sorunlarına çözüm yaklaşımlarını anlatarak yapacağım." diye konuştu.

"MİLLETVEKİLİ MAAŞIMI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS OLARAK VERECEĞİM"

Seçim sürecinde birçok insanın çaresizliğini gördüğünü ifade eden Milletvekili Erol, "Özellikle eğitim hayatındaki gençlerimizin inanılmaz şekilde ekonomik zorluklarla karşılaştıklarını gördüm. Zaman içinde daha çok insana yardım etmenin mücadelesini vereceğim. Ama ilk etapta kendi yetkimle verdiğim bir kararım var. Eğer bu halkın sayesinde milletvekili olduysam ve milletvekilliğinden dolayı Meclis'ten maaş alacaksam bu maaşı ben bu halkın çocuklarına vermeliyim. Ben bu halkın sayesinde milletvekili oldum, bana bu onur yeter. Milletvekilliği maaşını kendi harcamalarım için kullanacak değilim. Bu maaşı da Tunceli halkının, Dersim halkının çocuklarına hibe olarak; eğitimlerine katkı sunmak için burs olarak vereceğim. Allah yolumuzu açık etsin diyorum." dedi.

Milletvekili Erol, Tunceli siyasetine de yeni bir anlayış getireceklerini kaydederek, "Yüklendiğim sorumluluğun ağır olduğunun farkındayım. Kimsesizlerin kimsesi, gariban ve çaresizlerin umudu olacağız." diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili Maaşını Öğrencilere Verecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Tunceli Milletvekili Maaşını Öğrencilere Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Kayseri : Ne yapmak senin maksatin Hayır mı sow yapmak mi 1 17 Yanıtla Ertuğrul: Herkes yapsın böyle sow yapsın 0 0
  • Dersimli: Ver ver ogrenci evlerinin cogu teror yuvası zaten onlara destek olursun akılsız 5 13 Yanıtla Ertuğrul: Ulan batıda terörist ogrenciler mi var. Batıdaki vekillerde batıya yapsın hadi 0 0
  • Gurbetci: Digerlerine örnek olmasi dilegiyle tebrik ediyorum. 16 0 Yanıtla
  • õzgür : Helal san kamer gençte aynını yapıyordu çok müslüman diyenler ançak cebi dolduruyor 15 0 Yanıtla
  • Halk: Tuncelinin vekiline bu örnek davranış yakışır işte hizmet buna denir Sivaslı olarak vekili mi kutluyorum 12 1 Yanıtla
  • SIRADAN BİRİ: eğer doğru haber ise helâl olsun sana allahım yolunu sçık etsin 12 0 Yanıtla
  • büyüksün chp: Adam gibi adam. edibe ye kalmadı çok şükür tuncelimiz. takip edin bu adamı chp ye damgasını vuracak baba adam 7 2 Yanıtla
  • dürbünlü: buda habermi,,ki,,? temizlikci hava alaninda buldugu icinde,,1 milyon dolar bulunan cantayi getirip sahibine teslim etti.,bunu hicbir cehepeli yapmaz,, 3 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement